medicatie

Gebruik jij escitalopram, sertraline, paroxetine of citalopram? Heb je last van bijwerkingen of ineffectiviteit? Dan biedt farmacogenetica, ofwel medicatie-advies op maat op basis van DNA, wellicht uitkomst.

Op de speciale polikliniek Farmacogenetica van PsyQ kunnen mensen met een psychiatrische diagnose medicatie-advies op maat krijgen op basis van hun farmacogenetisch profiel. Hier wordt bekeken of iemand de best passende medicatie kan krijgen in de juiste dosering, als gebruik wordt gemaakt van farmacogenetische informatie.

Thema-avond Medicatie advies op maat

Wil je meer weten over dit onderwerp? Schrijf je dan in voor de thema-avond “Medicatie advies op maat”. op 21 juni a.s. De avond is van 19:30 uur t/m 21:00 uur in Amsterdam, maar ook online te bekijken. Spreker is initiatiefneemster van de polikliniek dr. Roos van Westrhenen. Roos is psychiater en klinisch farmacoloog.

Datum: 21 juni van 19.30 t/m 21:00
Locatie: Amsterdam en online
Investering: Vrienden van de ADF Stichting en de Nederlandse Hyperventilatie stichting kunnen gratis deelnemen. Ben je nog geen Vriend dan betaal je een kleine vergoeding van 5 euro.

Inschrijven kan op onze website via de volgende link: Thema-avond ‘Gepersonaliseerde medicatie’.

Farmacogenetica in de praktijk

Hoewel Anja* (57) baat heeft bij medicatie voor haar (winter)depressies, houden de heftige bijwerkingen haar tegen om er weer mee te beginnen. Toen ze van de mogelijkheid van een medicatie-advies op maat, ofwel Farmacogenetica, hoorde, besloot Anja te onderzoeken of dit ook wat voor haar kon zijn. En dat bleek een schot in de roos. Lees het praktijkverhaal verder op de site van PsyQ >

Voor meer informatie : farmacogenetica@parnassiagroep.nl  M:+31(0)657940368 
Website EU Horizon2020 Project: www.PSY-PGx.nl (ook voor informatie over aanmelden)

Inschrijven thema-avond via de volgende link: Thema-avond ‘Gepersonaliseerde medicatie’.

Relevante links: 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *