Wat is dwang precies en wanneer heeft iemand een dwangstoornis? Word je met een gevoeligheid voor dwang geboren of ontstaat het gedurende je leven? En hoe kan je dwang behandelen? Als iemand antwoord op die vragen kan geven is het wel klinisch psycholoog Ingeborg Visser!

De zomervakantie staat voor de deur. Ook wij gaan een aantal weken met zomervakantie. Van 2 tot en met 24 augustus 2025 (week 32, 33 en 34) zijn de telefonische hulpdienst en het kantoor van de ADF stichting gesloten. Dit betekent dat wij telefonisch niet bereikbaar zijn. De mailbox info@adfstichting.nl zal af en toe bekeken worden. […]

Op 31 oktober organiseren we in Utrecht onze allereerste ADF ledendag. Een exclusieve avond voor Vrienden van ADF en NHS. Een bijzondere avond om elkaar te ontmoeten, te inspireren en samen te genieten van kunst in de breedste zin van het woord.

YES. We kondigden het een tijdje geleden al aan, maar nu is het echt zover: de ADF podcast ‘Met volle angst vooruit’ komt eraan! De trailer staat online dus abonneer je alvast op ons kanaal via Spotify, Apple of YouTube. In juli verschijnen de eerste afleveringen.

De afgelopen weken hebben we je regelmatig geïnformeerd over ‘Cadenza’ — een korte film over muziek, angst en dwangstoornissen gemaakt door drie studenten van de Dutch Filmers Academy i.s.m. met onze stichting. Nu is het bijna zover; de première!

Scheurkalender angst

Therapeuten en onderzoekers van de TOPGGz-afdeling angst en dwang van GGZ inGeest – willen samen met ervaringsdeskundigen, professionals of naasten een scheurkalender maken over angst. Het doel? Mensen met angst en hun naasten helpen met praktische tips, preventieadvies, herkenning en positieve ondersteuning. En jij kan meehelpen!

Exposure respons-preventie themabijeenkomst

Na twee succesvolle workshops op het congres van ADF jl. en een themabijeenkomst afgelopen najaar zijn we verheugd dat Elena Hoogerwerf, Cognitief gedragstherapeut en wetenschappelijk onderzoeker bij PsyQ, op 20 juni jullie opnieuw gaat informeren over de behandelmethode exposure met responspreventie (ERP).

Vriend van ADF worden

Wil je mensen steunen die kampen met een angst en/of dwang? Of heb je hier zelf mee te maken en wil je (voordelig) gebruik maken van de activiteiten van onze stichting? Word Vriend van ADF! Als welkomstcadeau ontvang je gratis toegang tot 3 online programma’s van Therapieland* ** (normaal € 49,95 per programma).

Cadenza korte film over dwangstoornis

We omarmen initiatieven die angst en dwang bespreekbaar maken. Zo ook het project Cadenza — een korte film over de impact van een dwangstoornis gemaakt door drie studenten aan de Dutch Filmers Academy i.s.m. met onze stichting. Om de film tot leven te brengen, hebben ze een crowdfundingsactie opgezet. Lees hier hun eigen oproep.

Openingstijden gesloten

In verband met een bijscholingsdag over hyperventilatie zijn onze telefonische hulpdienst en kantoor op maandag 3 maart 2025 de hele dag gesloten.

Deel je ervaringsverhaal

Veel mensen worstelen met angst- en/of dwangklachten. Door jouw ervaringsverhaal te delen, help je anderen in dezelfde situatie op weg naar herstel. Misschien heb je het gevoel dat je verhaal slechts één van velen is, maar het kan een wereld van verschil maken voor iemand die momenteel worstelt. Jouw openheid kan hoop, steun en een […]

Jongerenplatform angst en dwang: brain warriors

PERSBERICHT – De Angst, Dwang en Fobie (ADF) Stichting maakt het eerste online platform in Nederland voor jongeren met angst- en dwangklachten. Het platform heet Brain Warriors en is bedoeld als een laagdrempelige plek voor steun, informatie en lotgenotencontact voor jongeren.

Op 16 januari start er in Maarssen weer een 8-weekse training Mindfulness! Mindfulness kan mensen met angst en/of dwang helpen om met hun klachten om te gaan. Tijdens de bijeenkomsten worden alle elementen van Mindfulness aangeleerd middels diverse fysieke en meditatie-oefeningen die inzicht geven in gedachtepatronen en automatische reacties. Doe je mee?

lotgenotencontact

Op 7 januari 2025 start de online lotgenotengroep voor mensen met angst- en/of dwangklachten. Bij de gratis open avond op 17 december kun je eerst kennismaken met lotgenoten en de begeleiders van de groep.

duurzaamheid

Niet iedereen met een angststoornis herstelt helemaal, en als je bent hersteld, kan er een terugval optreden. Hoe zit dit precies en wat kun je zelf doen om zoveel mogelijk klachtenvrij te blijven? Op vrijdagochtend 13 december geeft Neeltje Batelaan een presentatie over ‘Zoeken naar duurzaam herstel bij angst- en dwangstoornissen’. Je kunt ook zelf […]