In de derde Vizier van 2023 (verschijning half oktober) staat een uitgebreid interview met de Nederlandse politica Caroline van der Plas. Caroline heeft last van vliegangst. Nieuwsgierig? In dit artikel lees je alvast wat haar tip voor mensen met vliegangst is. Wil jij ook de Vizier lezen? Word Vriend van ADF! Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.
Heb jij ervaring met angst of dwang? Ben je al wat verder in je herstel? Vindt jij het fijn om iets te kunnen betekenen voor een ander? Dan zijn wij op zoek naar jou.
De ADF stichting is de landelijke patiënten-familieorganisatie die zich inzet voor mensen met angst- en dwangklachten én hun naasten.
(vrijwilligerswerk). Driebergen-Rijssenburg
Mensen met ervaring gevraagd voor deelname focusgroep!
Help jij mee? Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek? Dan zijn wij op zoek naar jou.
Bij de ADF stichting leveren we met het wetenschapspanel een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek. Wij werken nauw samen met onderzoekers die wetenschappelijk onderzoek doen naar het voorkomen en behandelen van angst-, dwang-, fobie- en/of traumaklachten.
Ervaring
De leden van het panel hebben allemaal zelf ervaring met angst- en dwangklachten. Toch komt het regelmatig voor dat er in onderzoek zaken aan de orde zijn, waarmee wij zelf geen of weinig ervaring hebben. Daarom willen we in dat soort gevallen graag een beroep kunnen doen op mensen die die ervaring wél hebben.
We zoeken mensen die we af en toe om informatie kunnen vragen. We zoeken naar:
• Ouders van kinderen (tot circa 12 jaar) met angst- of dwangklachten
• Leerkrachten van kinderen met angst- of dwangklachten
• Naasten van mensen met angst-, dwang- en/of traumaklachten
• Jongeren en jongvolwassenen met angst-, dwang- en/of traumaklachten
• Volwassenen met PTSS
Wil je ons helpen? Of wil je eerst wat meer informatie? Stuur dan een mail naar Désirée van Leeuwen, coördinator ADF Wetenschapspanel, e-mail: desireevanleeuwen@adfstichting.nl
Vermeld daarbij wat jouw speciale ervaringskennis is.
Wij zijn daar heel blij mee!
Het ADF Wetenschapspanel
Ken je dat…?!
… het gevoel dat je iets heel graag wilt?
… je er dan heel veel aan denkt?
… je hart er vol van is en je mond ervan over loopt?
Als je dat gevoel kent, dan kies je er waarschijnlijk voor om er dan iets mee te gaan doen. Je kijkt of je het kunt betalen, je de ruimte ervoor hebt en wat je nodig hebt om het uit te kunnen voeren.
Maar wat nou als die ene wens, doel of ambitie continu door je hoofd spookt en je het in je hart voelt, maar jouw angstmonsters zich helemaal hebben vastgebeten om dat tegen te werken. Hoe maak je je daar dan van los? Lees meer
De zomervakantie staat voor de deur.
Tijdens de periode 15 juli tot en met 6 augustus 2023 (week 29, 30 en 31) is de ADF stichting gesloten, wegens de zomervakantie. Dit betekent dat we telefonisch en per e-mail niet bereikbaar zijn. Dit geldt ook voor de telefonische hulpdienst. Vanaf maandag 7 augustus 2023 kunt u ons weer bereiken.
Namens het gehele ADF team, een fijne zomer(vakantie) toegewenst!
Online collecte weken voor online platform voor jongeren. Help jij mee?
Het is geen geheim dat jongeren tegenwoordig geconfronteerd worden met een breed scala aan uitdagingen en stressfactoren. De druk om te voldoen aan de verwachtingen, de invloed van social media en de almaar groeiende competitieve maatschappij leggen een enorme last op hun schouders. Als gevolg hiervan zien wij een zorgwekkende toename van jongeren die lijden aan angst- en dwangklachten. Zo hebben wij bij onze telefonische hulpdienst het laatste jaar 10% meer telefoontjes omtrent jongeren met psychische klachten gerapporteerd. De Angst, Dwang en Fobie stichting heeft zich ten doel gesteld om jongeren met angst- en dwangklachten de broodnodige steun te bieden, dat is dan ook de reden dat we u om hulp vragen. Lees meer
Gebruik jij escitalopram, sertraline, paroxetine of citalopram? Heb je last van bijwerkingen of ineffectiviteit? Dan biedt farmacogenetica, ofwel medicatie-advies op maat op basis van DNA, wellicht uitkomst. Op 21 juni is er een thema-avond over dit onderwerp.
Op de speciale polikliniek Farmacogenetica van PsyQ kunnen mensen met een psychiatrische diagnose medicatie-advies op maat krijgen op basis van hun farmacogenetisch profiel. Hier wordt bekeken of iemand de best passende medicatie kan krijgen in de juiste dosering, als gebruik wordt gemaakt van farmacogenetische informatie.
Een van de grootste uitdagingen voor een naaste met de zorg voor iemand met angst- en/of dwangklachten is het stellen van grenzen. We zijn zo geneigd de ander te helpen, wanneer diegene in nood is, dat het onnatuurlijk voelt om iets anders te doen. Toch is het belangrijk om een grens te stellen voor jezelf en voor de ander. Op maandag 22 mei 2023 is er een thema-avond voor naasten.
Wanneer je partner, zoon, dochter, zus, broer, vader of moeder last heeft van psychische klachten, heeft dit invloed op jouw leven en op jullie relatie. Het kan lastig zijn jezelf staande te houden naast de zorg voor de ander. Goed voor jezelf zorgen is dan erg belangrijk. Dat betekent af en toe uit de situatie stappen, afstand nemen en iets voor jezelf doen.
Lieve iedereen,
De winter is voorbij. De donkerde maanden liggen achter ons, alles staat in bloei, de vogeltjes fluiten en het blijft weer langer licht. Het is lente! Persoonlijk vind ik dit het fijnste seizoen. Een seizoen waarin ik creatiever ben en meer levensenergie heb.

Ook interessant
Contact
Hoofdstraat 122
3972 LD Driebergen-Rijsenburg
info@adfstichting.nl
tel: 0343 – 518080
Rekeningnummer:
NL03 INGB 0000 9157 43
KvK 41172279