Met de ADF stichting ondersteunen wij deze petitie. In dit filmpje zie je waarom: Vergoeding afbouwmedicatie op maat

Afbouwmedicatie op maat (taperingstrips) kan het verschil maken voor mensen die willen stoppen met deze medicatie. Zo’n 70 % van de mensen die eerder tevergeefs probeerde te stoppen maar daar niet in slaagde vanwege onttrekkingsklachten, slaagt daar wel in met taperingstrips. Omdat met taperingstrips een meer geleidelijke afbouw mogelijk is, worden ontwenningsverschijnselen vermeden of verminderd.

Het probleem is echter: taperingstrips worden nog steeds niet vergoed door de zorgverzekeraars(behalve DSW). Daardoor blijven velen verstoken van een hulpmiddel dat al sinds 2015 beschikbaar is.

Na een mislukte afbouwpoging durven veel mensen het niet opnieuw te proberen en beginnen noodgedwongen opnieuw met de medicatie die ze eigenlijk niet meer nodig hebben – met alle nadelen van dien voor hun gezondheid, geestelijke gesteldheid en levensvreugde.

Wij, Vereniging Afbouwmedicatie en Stichting Opiaten Afbouwen zijn daarom de petitie Vergoeding Afbouwmedicatie NU! gestart. Wij hopen dat u ons wilt helpen door het spotje en de petitie bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen.

Daarmee helpt u ons de politiek en zorgverzekeraars ervan te overtuigen dat taperingstrips vergoed moeten worden, zodat veilig afbouwen voor iedereen toegankelijk wordt. Want mensen die problemen hebben met afbouwen zijn geen aanstellers, maar patiënten die geholpen moeten en kunnen worden.

Steunt u ons? Teken dan onze petitie: https://www.vergoedingafbouwmedicatienu.nl/

De petitie gaan wij op 22 maart as. aanbieden aan de Tweede Kamer, samen met het door ons samengestelde boek ZWART, waarin mensen vertellen over hun persoonlijke ervaringen met afbouwen. Maar ook na de 22ste blijft de petitie doorlopen: tekenen en verspreiden heeft dus altijd zin!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *