Stayfine: terugval voorkomen bij jongeren met angst of depressie

Meer dan één op de vijf jongeren krijgt voor het 21ste levensjaar te maken met een angststoornis of depressie. Na behandeling bestaat er een risico op het ervaren van een terugval. Juist ook in deze tijden van corona kan het een extra uitdaging zijn je goed te blijven voelen. Om te onderzoeken hoe terugval bij deze jongeren voorkomen kan worden, is er nu het landelijke project ‘Stayfine’.

Onderzoek: StayFine app 

De onderzoekers verbonden aan StayFine hebben een app ontwikkeld. In deze app kunnen jongeren bijhouden hoe het met hen gaat. Bovendien krijgt een deel van de jongeren ook een app-based interventie, ondersteund door een ervaringsdeskundige. Klik hier om meer te weten te komen over het onderzoek en de app.

StayFine-lijn

Naast het ontwikkelen van de app, is er ook de StayFine-telefoonlijn opgezet. Voor veel jongeren die een depressie of angststoornis hebben meegemaakt, kunnen de coronamaatregelen nu mogelijk extra zwaar zijn. Om deze jongeren te kunnen ondersteunen, is er de mogelijkheid te praten met een onderzoeker of behandelaar.

Ben je een jongere tussen de dertien en éénentwintig jaar met een geschiedenis van angst of depressie? En wil je advies of heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel dan de StayFine hulplijn via 06-13902366. Klik hier voor meer informatie over de StayFine-lijn.

Stayfine