We gaan weer starten met Mindfulness! In samenwerking met de ADF Stichting geeft Edward Maitimo workshops en trainingen. Mindfulness kan mensen met angst en/of dwang helpen om met hun klachten om te gaan. De 8 weekse training zal starten op donderdag 22 februari 2024. Wil je eerst weten of Mindfulness iets voor jou is? Dan kun je ook meedoen met de gratis introductieles op donderdag 8 of 15 februari 2024.

HOE LEER JE MINDFUL TE ZIJN?

Een mindfulness-training kan omschreven worden als een aandachttraining. Het gaat bij mindfulness om twee aspecten. Het eerste betreft het leren richten van de aandacht op wat er in het hier en nu is. Het tweede betreft het leren aannemen van een nieuwsgierige en accepterende houding tegenover de ervaring in het hier en nu.

Tijdens een mindfulness-training richt je je niet zozeer op het oplossen van je problemen, maar meer op het vinden van een andere houding ten opzichte van de problemen. Een houding die wordt gekenmerkt door meer acceptatie. Wanneer je nare gevoelens of gedachten gaat wegdrukken of probeert te controleren, ontstaat er juist stress. Deze stress heeft weer invloed op het ontstaan of voortbestaan van psychische problemen.

Nare gevoelens als angst, verdriet, boosheid worden vaak door mensen gezien als een probleem dat ‘opgelost’ moet worden. Terwijl dat niet altijd nodig is. Als het lukt om ervoor open te staan, merk je dat je die gevoelens kunt ervaren, en ook dat ze vanzelf weer afnemen of zelfs verdwijnen.

De Mindfulness training is een groepstraining waarbij je door onder andere meditatie-oefeningen je leert om je aandacht in het hier en nu vast te houden.

Introductieles donderdag 8 of 15 februari 2024 van 19.30 tot 21.00 uur
Training mindfulness start op 22 februari 2024 van 19.30 tot 22.00 uur

Wil je meer informatie of wil je je inschrijven? Lees dan snel verder over de Training Mindfulness in Utrecht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *