Als afstudeerfilm voor de Nederlandse Filmacademie maakt Niek Ceylan een documentaire over BDD. Het is een documentaire over de vervreemding die hij bij zichzelf ziet en zijn zoektocht naar een betere toekomst. Niek heeft op jongere leeftijd een keer een item over BDD op TV gezien bij The Oprah Winfrey Show. Dankzij dit item begreep hij voor het eerst wat er in hem om ging en voelde hij zich niet meer zo alleen. Hij wil nu graag een film maken voor andere patiënten met BDD, om hen ook die erkenning te kunnen geven. De film is ook voor naasten, om hen een beter beeld te geven waar iemand met BDD mee worstelt. De film zal eind 2022 op de AVROTROS worden uitgezonden.

Er is nog weinig bekend over BDD, omdat het een relatief nieuwe term is. Mensen met BDD zijn ervan overtuigd dat er iets mis is met hun uiterlijk. Ze zijn zich voortdurend bewust van ‘onvolmaaktheden’ aan hun neus, oren, ogen, lippen, of zelfs hun hele lichaam. Iemand met BDD probeert vaak het lichaamsdeel te bedekken. Sommige mensen checken zichzelf vaak in de spiegel, andere mensen vermijden spiegels juist volledig. BDD gaat hiermee veel verder dan de onzekerheid over het uiterlijk, wat je vaak bij pubers ziet. De film van Niek kan een grote bijdrage leveren om meer bekendheid te geven aan BDD. Wil je meer weten over BDD? Kijk dan op OCDnet

Het maken van zo’n film kost geld. Wilt u Niek helpen bij het maken van deze film? Kijk dan voor meer informatie op de crowdfunding pagina. Hier ziet u ook alvast een voorproefje van de film: SWAN REFLECTING ELEPHANTS

Wil je graag in contact komen met lotgenoten? Op de website van OCDcafé zie je hoe je in contact kunt komen met andere mensen met BDD: OCDcafé

1 antwoord
  1. Susanne
    Susanne zegt:

    Er is ook een FaceBook-groep voor BDD lotgenoten, genaamd ‘BDD Lotgenotencontact’. Deze groep is nog best klein en daardoor erg veilig en fijn.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *