Als een kind een schokkende of stressvolle gebeurtenis heeft meegemaakt, kan dit overweldigend voor hem of haar zijn geweest. Misschien is het kind er zelfs door getraumatiseerd. Hoe weet je of zijn of haar nieuwe gedrag normaal is of tekenen zijn van een posttraumatische stress-stoornis (PTSS)? En wat kun je doen om je kind zich weer veilig te laten voelen?

Op basis van jarenlange praktische en klinische ervaring weet Melissa Goldberg Mintz wat er nodig is om een getraumatiseerd kind te onder­steunen. Zij schreef hier het boek ‘Heeft je kind een trauma?’ over.

In twaalf heldere en overzichtelijke hoofdstukken laat zij zien:

  • hoe trauma er op verschillende leeftijden uit kan zien
  • hoe het kan dat sommige kinderen zo anders op eenzelfde gebeurtenis reageren
  • hoe je je kind kunt helpen bij traumatriggers
  • wat je kunt doen en zeggen om je kind te helpen
  • wanneer je beter professionele hulp kunt zoeken.

Met deze praktische stap voor stap aanpak kun je je kind helpen zich minder gevangen te laten voelen door angst. Het biedt hulpmiddelen en strategieën waarmee je kind toekomstige uitdagingen met meer veerkracht aan kan gaan.

Melissa Goldberg Mintz is klinisch psycholoog en als assistant professor verbonden aan het Baylor College of Medicin. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk in Houston, Texas.

Het boek kan je hier bestellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *