Durft u door een angst- en/of dwangstoornis niet naar de vaccinatielocatie van de GGD? In dat geval kunt u zich thuis laten vaccineren.

Thuisvaccinatie is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn om naar de GGD-locatie te komen, door een fysieke of mentale beperking. Als dit ook voor u geldt, kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts. Uw huisarts kan u aanmelden voor thuisvaccinatie.

U kunt een thuisvaccinatie niet zelf regelen bij de GGD. Alleen de huisarts kan dit voor u aanvragen.

Dan zijn er twee mogelijkheden voor de huisarts:
• Hij komt zelf bij u thuis vaccineren (hij haalt dan een geprepareerde vaccinatie bij de GGD op) of
• Hij meldt u aan bij Thuisvaccinatie.nl. Zij komen dan bij u thuis vaccineren.

2 antwoorden
  1. Arjan
    Arjan zegt:

    Wat goed dat hier aandacht voor is! Ik kreeg een uitnodiging van mijn huisarts om bij hem in te stappen en samen naar de vaccinatie locatie te gaan.
    Ik denk niet dat ik anders gevaccineerd zal zijn. Toen de brief op de mat viel durfde ik niet te bellen, zocht alles uit op internet (wat ik niemand aanraad) waar veel desinformatie te vinden is. Dit lijde alleen maar tot paniekaanvallen en ‘s nachts heftig dromen, paniekaanvallen, wakker schrikken etc dit heeft natuurlijk weer effect op de dag en ook weer de nacht. Gelukkig heb ik goed contact met mijn huisarts en kreeg ik de uitnodiging van hem. Zelfs met mijn ouders durfde ik niet naar een vaccinatie locatie. Heel goed dat er nu aandacht is voor deze doelgroep!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *