Wees gerust, we zijn altijd bang
Bom-Angst Poetins ‘Bom’-dreigementen roepen bij veel mensen angst op. Maar de vrees voor de ondergang van de wereld is even oud als de wereld zelf, schrijft Daan Heerma van Voss in een artikel van het NRC nieuws. Hij ging voor het schrijven van dit artikel in gesprek met Marja Bosch, coördinator van de telefonische hulpdienst bij de ADF stichting.

In dit artikel vertelt Marja „Twee weken geleden had ik een mevrouw aan de lijn die doodsbang was voor de situatie in Oekraïne. De hele dag volgt ze het nieuws, intens bang als ze is voor oorlog, ook voor haar kinderen.” Haar voornaamste advies aan deze vrouw (en andere mensen met angst voor de oorlog): beperk het aantal malen dat je het nieuws tot je neemt.

‘Het voelt alsof de wereld in brand staat’ zei een bezoeker aan de BibberBar onlangs. De BibberBar is een open gratis online lotgenotengroep van de ADF stichting. Ook bij de BibberBar merken we dat de oorlog in Oekraïne mensen bezig houdt. Praten met lotgenoten helpt, omdat we er voor elkaar zijn en elkaar begrijpen.

Heb je zelf ook last van angst of dwangklachten? Wil je daar graag over praten met lotgenoten? Zoek je hulp bij het omgaan met deze angst? Neem dan gerust contact op met onze telefonische hulpdienst. Op werkdagen van 9.00 tot 13.30 uur zitten onze ervaringsdeskundige vrijwilligers voor je klaar om te luisteren naar je verhaal, tips te geven voor het dagelijks leven en eventueel advies te geven bij het vinden van hulp. Telefoonnummer: 0343 753009

Het gehele artikel is terug te lezen op NRC nieuws: Wees gerust, we zijn altijd bang

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *