NedKAD en OCDnet organiseren een lunchwebinarreeks in 2023-2024. Op 16 mei 2024 van 12.00 tot 13.00 uur is het derde en laatste webinar gepland over Not Just Right Experiences, het verband met OCS en behandelmogelijkheden.

Al sinds de eerste beschrijvingen van OCS wordt er gesproken over fenomenen als ‘not just right experiences’ (NJRE), het gevoel van ‘incompleetheid’, aanhoudende twijfelzucht, die kenmerkend zouden zijn voor de dwangstoornis. Toch is het leidende concept bij OCS dat er dwanggedachten zijn die angst veroorzaken en dat dwanghandelingen de functie hebben om de angst weg te nemen of te verminderen. De daarbij passende behandeling is exposure en responspreventie. Maar hoe zit dat dan met OCS waar niet zozeer angstveroorzakende dwanggedachten centraal staan, maar eerder de bovengenoemde kenmerken? In dit webinar zal informatie gegeven worden over concepten als NJRE (in bredere zin). Zijn deze kenmerkend en onderliggend ook verklarend voor OCS? Hoe is het verband met meer angst gerelateerde OCS? Er zal gesproken worden over mogelijke aanpassingen van de reguliere behandelingen die nu grotendeels gestoeld zijn op het ontkrachten van irreële intrusieve angstgedachten.

Spreker: Aart de Leeuw, Psychiater bij Altrecht Academisch Angstcentrum

De webinar is gratis en het is voor professionals, mensen die zelf last hebben van OCS en hun naasten. Mensen die accreditatiepunten willen, betalen €25 en beantwoorden 2-3 toetsvragen na afloop.

Accreditatie is toegekend door: VGCt (1 punt), FGzPt (1 punt) & NVvP (1 punt).

Wil je meer informatie? Klik dan op onderstaande link. Via deze link kun je je ook gelijk aanmelden voor het webinar op 16 mei 2024.

Lunchwebinar OCS Not Just Right Experiences

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *