Het was een warm welkom toen ik in november 2018 solliciteerde als medewerkster voor de Telefonische hulpdienst. De ADF stichting heb ik leren kennen doordat onze dochter José hier ook als vrijwilligster met veel passie en plezier heeft gewerkt. Een aantal collega’s waar ik nu mee samen werk hebben José goed gekend.

Op dat moment was ik een jaar met pensioen. Ik heb de laatste 15 jaar met veel plezier les gegeven aan de opleiding Zorg en Welzijn bij MBO Utrecht. Ik miste toch wel het contact met collega’s en studenten. Vandaar deze stap! Door dit mooie werk krijg ik veel positieve energie.

Afgelopen tijd heb ik thuis weer wat spullen van José opgeruimd. Zij woonde niet meer thuis, maar na haar overlijden in augustus 2015 hebben wij haar spullen meegenomen. José hield alles altijd heel goed bij, daardoor komen wij soms heel bijzondere dingen tegen en dat was nu ook het geval. Dit bracht mij tot het schrijven van deze column:

 • Vrijwilligerscontract van José: 13-11-2011
 • Mooie brieven die zij schreef en ontving wanneer zij iets voor donateurs moest regelen. Dit gaf haar zelfvertrouwen en positieve energie.
 • Zij werkte mee aan een lespakket voor basisscholen:”Bibbers op school”.
 • Het schilderijtje van “Bibbers” hing op kantoor toen ik kwam solliciteren. Schilderen vond zij fijn! Daar kon zij haar gevoel in kwijt.
 • Columns die zij schreef voor de Vizier onder de naam “Het meisje met de groene fiets”.

José schreef vanuit haar hart. Wat zat die piekerstoornis haar in de weg! Elke keer toch weer naar een therapie en hopen dat dit deze keer wèl zou helpen. Het mocht niet baten…

Wij als broer en ouders hebben heel veel geleerd van José. Wij missen haar enorm!

De wijze lessen en al onze ervaringen neem ik mee in de gesprekken met mijn collega’s en in mijn werk bij de telefonische hulpdienst. Ik hoop dat ik dit werk nog lang kan en mag doen.

Marja

Sinds november 2018 is Marja werkzaam als vrijwilligster bij de telefonische hulpdienst van de ADF stichting. Zij is ook verantwoordelijk voor de info mailbox. Met heel veel plezier werkt zij hier met fijne collega’s.

 

2 antwoorden
 1. Wegens
  Wegens zegt:

  Hallo Marja, dank je wel voor het schrijven en delen van deze mooie gedachten en herinneringen aan jouw mooie dochter. Jouw woorden brengen bij mij gevoelens naar boven die om begrip en aandacht vragen. Ik wens jou en alle mensen die jouw dochter kennen veel kracht en rust toe. En dank voor al het mooie werk wat jij doet.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *