Het is december 2019 wanneer mijn man en ik op zoek zijn naar een nieuw huisdier. Kort daarvoor was onze poes Ted overleden. Tijdens het zoeken viel een foto met twee bang kijkende kittens ons op. De tekst er onder: “Twee extreem angstige kittens opzoek naar een huisje”. De tekst sprak ons meteen aan. Niet alleen omdat ik graag huisdieren wil die minder makkelijk een nieuw huisje kunnen vinden, maar ook omdat het woordje “angstige” mij aansprak. Hier later meer over!

Samen besloten wij om het asiel te bellen. Ik werd doorgeschakeld met een pleeggezin voor dieren. Lola en Luna bleken zo ontzettend angstig te zijn dat zij zich niet konden aarden in het asiel. Het pleeggezin had de kittens in huis genomen om te helpen met hun angsten. Aan de telefoon met het pleeggezin begon ik te beseffen dat Lola en Luna alleen met de beste zorg, aandacht en liefde een fijn leven konden krijgen. Ik ben geen psycholoog. Ik heb ook geen ervaring met dieren socialiseren. Wel heb ik veel ervaring met het hebben van angst, dus weet ik als geen ander hoe je angsten kunt overwinnen.

Angsten kunnen je leven volledig beheersen. Dit was dan ook meteen een reden om een kennismakingsafspraak te maken en zo zijn wij een week later naar Uden gereden om de kittens te zien. Mijn hart brak toen ik ze zag. De angst in hun ogen. Ik herkende mezelf. We hadden geen twijfel meer en hebben de kittens diezelfde dag nog mee naar huis genomen.

Nu zijn we twee jaar verder en ik had nooit durven dromen wat voor een goede keuze het was om deze dametjes in huis te nemen. Het was een heel lang proces en de vooruitgang ging met mini stapjes. Ik heb mijn eigen ervaringen, therapieën en oefeningen ook op hun toegepast en met een prachtig resultaat!

Op dit moment zijn ze af en toe nog wat angstig, maar het is leefbaar. Voor mij zelf vind ik dat nog niet. Ik heb angsten die mijn leven nog te veel beïnvloeden en mijn leven beperken. Gelukkig heb ik een lieve man naast mij en twee katten die mijn angsten als geen ander begrijpen.

Durf jij te dromen dat jouw angsten ook minder kunnen worden? Ik wel! Lola en Luna zijn voor mij het levende bewijs dat het echt mogelijk is.

Hou hoop!
Veel liefs,

Frederike

Viervoeters kunnen trouwe vrienden zijn in moeilijke tijden. In de eerste editie van ons blad Vizier staan interviews met drie mensen die lief en leed delen met hun behaarde vrienden. Wil jij Vizier ook lezen? Kijk dan hier hoe je Vriend kunt worden van ADF, dan ontvang je het blad 4x per jaar digitaal of door de brievenbus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *