In de derde Vizier van 2023 (verschijning half oktober) staat een uitgebreid interview met de Nederlandse politica Caroline van der Plas. Caroline heeft last van vliegangst. Nieuwsgierig? In dit artikel lees je alvast wat haar tip voor mensen met vliegangst is. Wil jij ook de Vizier lezen? Word Vriend van ADF! Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden.

Tips voor mensen met vliegangst

“Kijk niet naar Aircrash Investigation. (lacht) Zonder gekheid: laat angst je niet tegenhouden. Ik zal nooit een wereldreiziger worden, omdat ik vliegen gewoon niet fijn vind. Maar als ik het laat overheersen, kom ik nooit meer bij mijn familie in Ierland. En dat is ook niet de bedoeling. Bij mijn familie zijn is ook goed voor mijn welzijn.”

Favoriete vervoermiddel

“Ik blijf zoveel mogelijk op het vasteland, zodat ik met de trein en de auto kan reizen. Autorijden vind ik het fijnst. Ik weet wel dat de kans dat er een auto-ongeluk gebeurt veel groter is dan een vliegtuigongeluk. Maar als ik zelf achter het stuur zit, heb ik het gevoel dat ik de controle heb. Het is ontspanning. Even lekker alleen zijn, een podcast luisteren, of juist even de stilte opzoeken.”

Favoriete podcast

“De podcast De Stemming bijvoorbeeld, van Vullings en van der Wulp. Zij beschouwen op vrijdag de hele politieke week op een heel scherp kritische maar ook humoristische manier. Omdat ik niet altijd alles meekrijgt uit de kamer is het niet alleen een soort update maar ik krijg ook een indruk van hoe deze duiders er tegenaan kijken.”

Favoriete muziek

“De Beegees. Ik ben er gek op. Ze hebben gedurende vier decennia veel grote hits gescoord. Het is tijdloos.”

Televisie?

“Ik ga nooit ’s avonds zitten om een programma te kijken, ik kijk ze alleen maar terug. En ik heb een beetje rare voorkeuren hoor, het gaat bij mij altijd over dood en verderf. (lacht) Ik kijk graag allerlei moord- en vermissingszaken en onopgeloste zaken op Investigation Discovery. En ook Mr. Frank Visser en de Rijdende Rechter vind ik interessant. Hoe mensen in elkaar zitten en elkaar benaderen is heel leerzaam, ook qua civiel recht.”

Favoriete boek?

“Vroeger las ik veel, momenteel heb ik er te weinig rust voor. Het laatste boek dat ik las en dat veel indruk maakte was Tonio, van A.F.Th. van der Heijden over zijn zoon die overleed na een fietsongeluk.”

Wat is jouw Guilty pleasure?

“Naar moordzaken kijken. En ja, dat sigaretje hoort erbij. Ook vind ik het leuk om te zingen. Ik ben geen geboren zangeres maar als ik met vriendinnen ben, eindigen we altijd in zang. Dat zal mijn Ierse inslag zijn, daar wordt ook veel gezongen. Wat ik dan zing? Van die smartlap-achtige songs, zowel in het Nederlands als in het Engels. En country-achtigs, bijvoorbeeld het nummer Country Road van John Denver. Of Somewhere Between van de Tumbleweeds. Héérlijk!”

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *