Marjolein de Wit studeert Graphic Design aan ArtEZ. Ze is 22 jaar en is op dit moment bezig met haar eindexamen waarbij ze zich focust op OCS. Dit project is ontstaan door haar eigen ervaring met OCS. Marjolein heeft zelf in de tijd van haar diagnose meegemaakt hoe misconcepties en het taboe rondom OCS en psychologische problemen in het algemeen, grote problemen kunnen creëren.

Mensen weten vaak niet wat OCS echt inhoudt en wat het met iemand kan doen. Voor Marjolein heeft dit er bijvoorbeeld voor gezorgd dat het heel lang heeft geduurd voor ze durfde te vertellen wat er bij haar speelde. Ze wist zelf niet wat er aan de hand was. Doordat ze een incorrect beeld had van OCS herkende ze het niet bij haarzelf. Hier valt niets meer aan te doen, maar het valt mogelijk wel te voorkomen bij anderen.

Om deze reden heeft Marjolein besloten haar eindexamen bij ArtEZ te richten op hoe ze als toekomstig ontwerper inzicht en bewustwording kan creëren voor OCS. Met de informatie uit haar eindscriptie wil ze een realistische en toegankelijke aanpak ontwikkelen voor educatie over OCS. Voor haar onderzoek is Marjolein op zoek naar mensen met OCS die willen meewerken aan haar beeldend eindwerk (dit kan anoniem) door het invullen van een vragenlijst over hun ervaringen met dwang: Enquête OCS eindexamen ArtEZ

Marjolein is te bereiken via e-mail: marjolein.de.wit@live.nl of Instagram: @mrjln.design

Alvast enorm bedankt voor het invullen.

1 antwoord
 1. Rob Pruis
  Rob Pruis zegt:

  Dag Marjolein;
  Ik wil je graag helpen met je examen. Ik begrijp, dat jou vraag is om een aantal vragen te beantwoorden, die jij aan mij stelt. Of dat open vragen of multiple choice vragen, maakt mij niet zo veel uit.
  Ik zal proberen een zo duidelijk mogelijk antwoord te geven.
  Ik neem aan dat het gaat over de periode, waarin ik angstig en dwangmatig was, hoe ik daarmee om ben gegaan en over medicijn gebruik.
  Ik ben benieuwd naar je vragen en naar jou reactie.
  Vriendelijke groet Rob.

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *