Het TIPICCO project is een onderzoek over een nieuwe behandeling voor dwang / obsessieve-compulsieve stoornis: gedragstherapie in combinatie met transcraniële magnetische stimulatie (TMS).  Er is op korte termijn nog ruimte in het TIPICCO behandelonderzoek voor nieuwe patiënten. De trial loopt nog tot april 2022 en we hopen voor die tijd zoveel mogelijk mensen te includeren.

De TIPICCO behandelstudie (in Amsterdam) heeft nog plek voor mensen met OCS (ook wel OCD genoemd) die onvoldoende zijn opgeknapt op exposure therapie. TIPICCO is een klinische trial die 3 verschillende TMS (transcraniële magnetische stimulatie) met elkaar vergelijkt (2x/week behandeling voor 2 maanden).

Meer informatie vindt je op de website: https://www.tipicco.nl/

Of bekijk dit fragment van ‘De kennis van Nu’: Gedachten de baas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *