Vacature deelnemer ADF wetenschapspanel

De Angst, Dwang en Fobie stichting moedigt onderzoek aan naar (de behandeling van) angst, dwang, fobie en/of trauma. Bij deze onderzoeken wordt de mening van ervaringsdeskundigen steeds meer meegenomen van begin tot eind. Dit is belangrijk, omdat onderzoekers zich vaak niet compleet in de patiënt kunnen verplaatsen. Hier komt het ADF wetenschapspanel in beeld.

Door middel van het ADF wetenschapspanel kunnen ervaringsdeskundigen meewerken aan onderzoek. Het panel denkt mee met onderzoekers en beoordeelt onderzoeksvoorstellen op onder meer relevantie en haalbaarheid voor cliënten. Op dit moment bestaat het ADF wetenschapspanel uit negen ervaringsdeskundigen met verschillende leeftijden, achtergronden, werkervaringen en expertise. We vinden het allemaal belangrijk dat patiëntenzorg en behandeling verbeterd worden. Een aantal van de leden is bijvoorbeeld ook actief in cliëntenraden. Vanwege de belastbaarheid – die verschilt per persoon – worden altijd twee ervaringsdeskundigen tegelijk ingezet bij een nieuwe opdracht.

Wat vragen wij?

· Je bent gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van wetenschappelijk onderzoek en zorg.

· Je hebt minimaal HBO werk-/denkniveau.

· Je hebt zelf ervaring met trauma of je hebt als naaste ervaring met kinderen en/of jongeren met angst, dwang, fobie en/of trauma.

· Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

· Je hebt een (positief) kritische-constructieve houding.

· Je bent een teamplayer, kunt planmatig en nauwkeurig werken, en beschikt over een analytisch denkvermogen en goede communicatieve vaardigheden.

· Je bent bereid om deel te nemen aan cursussen bij PGO Support.

· Je neemt deel aan reguliere overleggen van het ADF wetenschapspanel.

· Je neemt deel aan voortgangsbijeenkomsten van de onderzoeken waar je bij betrokken bent.

· Je kan notuleren bij een vergadering; deze taak wisselen wij af.

· Je kan een VOG aanvragen.

· De tijdsinvestering bedraagt gemiddeld een dagdeel per week.

Wat krijg je ervoor terug?

· De mogelijkheid om je eigen ervaringen in te zetten om de zorg voor mensen met angst, dwang, fobie en/of trauma passender te maken.

· Je ontwikkelt jezelf bij een kleine organisatie met professionele en gemotiveerde collega’s in een informele werksfeer.

· Cursussen bij PGO Support om je kennis te ontwikkelen.

· Een vrijwilligersvergoeding per beoordeeld onderzoek.

· Een WA-verzekering en een ongevallenverzekering tijdens werktijd.

· Een vrijwilligerscontract van de ADF.

Interesse?

Wil jij deelnemen aan het ADF Wetenschapspanel? Stuur je CV en motivatie aan Désirée van Leeuwen, coördinator ADF Wetenschapspanel:

desireevanleeuwen@adfstichting.nl