Bestuur

Josine van Hamersveld

Voorzitter uitvoerend bestuur

In 1968 werd de ADF-stichting opgericht door mijn moeder, Marina de Wolf.
Toen zij in 1997 plotseling overleed dreigde het voortbestaan van de patiëntenvereniging en het zojuist opgerichte gespecialiseerd behandelcentrum in Ermelo dat naar haar genoemd is, in gevaar te komen.
Jarenlang heb ik meegemaakt hoe zij zich inzette voor de patiënt die niet de juiste weg naar een goede behandeling kon vinden. Zelf was ik werkzaam in een ziekenhuis en ik voelde me hier ook altijd nauw betrokken bij de patiënt en zijn familie.

Om een lang verhaal kort te maken: ik heb toen besloten om de schouders onder het levenswerk van mijn moeder te zetten.
Ik ben inmiddels 20 jaar als directeur aan de ADF stichting verbonden geweest en vanaf 1 september met veel plezier de volgende fase ingegaan als voorzitter van het bestuur.

Samen met mijn mede bestuursleden, de huidige directeur Sander Pronk en het team van vrijwillige medewerkers hoop ik nog een tijd betrokken te zijn bij deze mooie stichting.

Josine
Anton

Ir. Anton Versluis

Niet uitvoerend bestuurder

In het dagelijks leven werk ik bij het Europees Octrooibureau.

Ik lijd sinds 15 jaar voornamelijk aan een hoogtefobie, gelukkig in steeds mindere mate. Mijn doelen bij de ADF, naast de normale bestuurlijke taken, zijn het wijder verspreiden van het bewustzijn rond angststoornissen, het verlagen van de drempel voor hulp en het mensen faciliteren bij het vinden van de juiste hulp. Angstklachten kunnen vele oorzaken hebben en vele verschillende symptomen. Onderzoek bij zo’n diverse groep is lastig: niet alles werkt bij iedereen. Het is daarom zeer belangrijk dat mensen zélf regisseur kunnen zijn van hun eigen behandeling. En daar hoort goede voorlichting bij.

Daar zet ik mij voor in. De eerste tip: hoe vroeger je erbij bent, hoe makkelijker de stoornis op te lossen is.

Drs. Martin van den Brink

Voorzitter niet uitvoerend bestuur

Martin houdt zich in zijn huidige functie vooral bezig met financiën, interne organisatie en personeel.

Enige jaren geleden maakte ik kennis met de ADF stichting in verband met een angststoornis van iemand in mijn directe omgeving. Na een aantal slechte ervaringen waren zij op zoek naar een goede intensieve behandeling. Zij maakten een afspraak met Josine van Hamersveld en al snel konden zij terecht bij een van de drie gespecialiseerde behandelcentra in Nederland. Hier kregen zij wel de hulp die noodzakelijk was.

Toen dan ook in 2013 de oproep voor een nieuwe penningmeester in Vizier stond, heb ik gelijk gereageerd. Nog steeds ben ik blij met het feit dat ik mijn bijdrage kan leveren aan deze mooie stichting die zoveel voor mensen met angst- en dwangstoornissen kan betekenen.

Martin
Map

Ir. Map Nihom

Niet uitvoerend bestuurder

Na wat omzwervingen maakte hij carrière in de entertainmentwereld. Hij werkte als manager in de muziekindustrie en stond zelf op de planken. Later werkt hij directeur van een groot facilitair televisiebedrijf. Sinds 1990 heeft hij zijn eigen bedrijf “Maps Originals”

In de loop van de tijd ontwikkelde ik een hevige angststoornis. Op totaal onverwachte momenten speelde de angst op. Natuurlijk nam ik altijd al teveel hooi op mijn vork, maar de angst putte me pas echt uit. Ik ging op zoek naar iemand die me kon helpen. Ik heb wel 30 verschillende adressen bezocht, maar niets hielp. Uiteindelijk vond ik een fantastische arts in het UMC die me na 13 jaar lijden en aanmodderen aan kon geven wat ik had en wat eraan te doen was.

Omdat ik vond dat ik iets terug moest doen, en ik constateerde dat angst nog helemaal niet op de kaart stond, ben ik toegetreden tot het bestuur van de ADF stichting. Mijn directe doel is om het aantal donateurs explosief te laten toenemen de komende jaren. Werk aan de winkel dus!

Prof. Dr. Ton van Balkom

Niet uitvoerend bestuurder

Ton van Balkom is als hoogleraar psychiatrie en psychiater verbonden aan de afdeling psychiatrie en het Instituut voor Extramuraal Geneeskundig Onderzoek (EMGO) van het VU-MC te Amsterdam en GGzinGeest, waar hij werkzaam is als opleider psychiatrie en op de Top GGZ afdeling angst en dwang patiëntenzorg doet.

Ik vind de emancipatie van patiënten erg belangrijk en wil me inzetten om diagnostiek en behandelingen voor mensen met angst en dwang te verbeteren en het taboe dat hier nog steeds op rust te doorbreken. Ik wil deze doelen bereiken door mij in te zetten voor het bestuur van de ADF Stichting. Daarnaast voer ik regelmatig second opinions uit voor donateurs van de Angst, Dwang en Fobie stichting.  

Ton
Bert

Drs. Bert van Iperen

Niet uitvoerend bestuurder

In het dagelijks leven is Bert psycholoog in zijn eigen praktijk.

In het verleden heb ik veel verschillende opleidingen gevolgd en veel diverse banen gehad. Al snel ontdekte ik dat ik hier wel plezier, maar niet altijd voldoening uit haalde. Uiteindelijk heb ik het diploma Ontwikkelingspsychologie behaald en heb jaren van studie gevolgd, veel les gegeven en meegewerkt aan wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast ben ik actief geweest als bestuurslid van enkele andere stichtingen en lid van de Raad van Toezicht van een instelling die intramurale en ambulante hulp verleent aan mensen met een achterstand. Door alle ervaringen heb ik eerst met een collega een praktijk gestart en sinds 2015 ben ik mijn eigen praktijk begonnen.

In 1999 startte ik ook de samenwerking met de ADF-stichting. Vanaf toen tot heden verzorg ik een training voor mensen met sociale angst. Vanaf 2012 ben ik bestuurslid van de ADF-stichting. Met veel plezier.

Mr. Sander Pronk

Directeur en uitvoerend bestuurder

Opgegroeid in Gouda en gewoond in Den Haag, ben ik nu thuis in Driebergen met mijn vrouw en onze mooie dochter. In mijn naaste omgeving heb ik te maken met angst en dwang. Toch is dat voor mij niet de reden geweest om de overstap van de advocatuur naar de ADF stichting te maken. Het leek mij een interessante en veelzijdige job. En dat is het ook! Elke dag ontmoet ik inspirerende en unieke mensen die het nodige hebben meegemaakt en zich inzetten om anderen te helpen. Hun verhalen raken me en ik herken veel meer dan ik vooraf had gedacht. Als ik thuis kom dan vind ik het heerlijk om een goed boek te lezen. Of ik spring op de racefiets om lekker mijn hoofd leeg te fietsen.

Sander
Zoeken
X