Mindfulness

Wanneer je met angst of verdriet te maken hebt, dan kunnen je gedachten op hol slaan. Vragen die opkomen als ‘wat als’ kunnen je vervolgens uren en soms dagen bezig houden. Het is alsof je opgesloten zit in een vicieuze cirkel van gedachten. Deze gedachten zijn onbewust en bij verdriet altijd op het verleden en bij angst altijd op de toekomst gericht. Je gedachten houden zich niet bezig met wat er zich NU afspeelt. Met Mindfulness word je bewust van deze automatische gedachtestromen en leer je hoe je je aandacht meer in het hier en nu kunt houden.

In vele onderzoeken naar angst en depressie is het effect van deze wereldwijd toegepaste mindfulness training reeds aangetoond. In het geval van angstklachten biedt de 8-weekse training je nieuwe inzichten in je negatief gekleurde gedachtepatronen en leer je aandachtsoefeningen om met de klachten om te gaan. Angst- en spanningsklachten zijn dikwijls zo bedreigend dat we deze op allerlei manieren de baas willen zijn, maar dit werkt vaak averechts. Door mindfulness leer je om op een andere, meer accepterende manier je angstklachten te benaderen. Er zal meer ruimte ontstaan om te genieten van het moment.

De onderwerpen die onder andere aan bod komen tijdens de training zijn:
– Het herkennen van je eigen automatische piloot;
– Herkennen van stress signalen;
– Omgaan met ongemak;
– Accepteren en loslaten;
– Balans in je leven creëren;
– Meer vanuit compassie leven.

De training wordt verzorgd door Lifetime Gezond & Vitaal die een missie heeft om iedereen die de behoefte heeft, de kans te geven om Mindfulness in hun leven te integreren.

Trainer Edward Maitimo:
“Mijn passie voor Mindfulness en het begeleiden van mensen is gekomen nadat een dierbare door een diep dal ging en ik op de één of andere manier minder heftig reageerde op dezelfde stressbronnen. In die tijd was ik vooral blij dat ik vanuit rust hulp kon bieden. Mijn jarenlange beoefening van een traditionele oosterse krijgskunst, waarin meditatie en zelfbeheersing de basis zijn, heeft waarschijnlijk bijgedragen aan mijn mentale weerbaarheid. Dit waren de eerste stappen richting mijn werk als stress reductie coach en Mindfulness trainer. Hoewel mijn professionele achtergrond in het managen, coachen en lesgeven in het bedrijfsleven ligt, ben ik in 2008 gestart met mijn eigen praktijk. Ik ben dankbaar dat ik in de Mindfulness traditie les mocht krijgen van vooraanstaande trainers waaronder David Dewulf (arts en oprichter van Mindfulness België), Trish Bartley (grondlegger van Mindfulness for Cancer – Bangor University Wales) en Tara Brach (een grote inspiratiebron en één van de meest bekende Mindfulness trainers in de wereld). Naast gecertificeerd Mindfulnesstrainer ben ik Hartcoherentiecoach en heb ik samen een compagnon de methode Cognitieve Fitness ontwikkeld, een methode die inmiddels landelijk door vele GGZ-instellingen is geïntroduceerd.”


Omdat we begrijpen dat zo’n training aangaan best een sprong in het diepe kan zijn hebben we besloten om een workshop aan te bieden om kennis te maken met deze training. De workshop is eenmalig te volgen en duurt ongeveer 2 uur.
Ben je geïnteresseerd in deze workshop, laat het ons weten via trainingen@adfstichting.nl

Workshop ‘Mindfulness’ – 1 bijeenkomst in Driebergen

Datum en tijd:
dinsdag 5 november van 20 uur tot 22 uur

Locatie Driebergen: ADF kantoor, Hoofdstraat 122, 3972 LD Driebergen

Kosten?
Introductieprijs €10,- per persoon (Vriend of Supporter zijn is geen voorwaarde)

Inschrijven kan via e-mail: trainingen@adfstichting.nl. Je ontvangt dan een bevestiging via e-mail met betaalgegevens.

 

8 weekse training ‘Mindfulness’

Datum en tijd:
Data en tijden volgen nog (circa mei/juni).

Locatie Driebergen: ADF kantoor, Hoofdstraat 122, 3972 LD Driebergen

Kosten?
Ben je al vriend van ADF:
€ 180 voor één persoon (het werkboek Mindfulness van De Wulf krijg je hierbij kado)

(Nog) geen Vriend:
€ 230 voor één persoon (het werkboek Mindfulness van De Wulf krijg je hierbij kado)

Tip! Een deel van de kosten wordt misschien vanuit je (aanvullende) zorgverzekering vergoed. Ga dit na bij jouw verzekeraar.

Aanmelden?
Inschrijven en betalen via onderstaande inschrijfformulieren kan zodra de nieuwe data en tijden van de training beschikbaar zijn. Of mail naar trainingen@adfstichting.nl

Vervolg training: de Compassie training

Mensen die hebben deelgenomen een mindfulness training en behoefte hebben aan verdieping van hun vaardigheden kunnen deelnemen aan een vervolg training: de compassie training.

Tijdens deze verdiepingstraining o.l.v. Edward Maitimo wordt er veel aandacht besteed aan het beoefenen van compassiegerichte meditatieoefeningen. Compassie voor jezelf en anderen zorgt voor een beter welbevinden van jezelf. Net als de MBSR training leer je meer inzicht te krijgen in jezelf. De wekelijkse oefeningen zijn wederom essentieel voor het leereffect.

Net als de Mindfulness trainingen bestaat ook deze training uit 8 lessen. De onderwerpen die aan bod komen zijn gericht op zelfcompassie en compassie voor anderen.

Datum en tijd:
Donderdagavond van  19.30 tot  22 uur
5 maart 2020 – 12 maart 2020 – 19 maart 2020 – 26 maart 2020 – 2 april 2020 – 9 april 2020 – 16 april 2020 (onzeker i.v.m. beschikbaarheid ruimte) – 23 april 2020 – 30 april 2020 (reserve datum i.p.v. 16 april)

Locatie:
ADF Kantoor, Hoofdstraat 122, 3972 LD Driebergen

Kosten:
De kosten zijn gelijk aan die van de mindfulness training:

€ 180  als Vriend van ADF / NHS en € 230 voor hen die (nog) geen Vriend zijn 

Aanmelden?
Inschrijven en betalen kan via onderstaande inschrijfformulieren.  Of mail naar trainingen@adfstichting.nl.


Zoeken
X