Gespecialiseerd therapeutennetwerk

Een goede behandeling is belangrijk als je kampt met angst- of dwangklachten. Minstens net zo belangrijk is een goede behandelaar. Juist die behandelaar waarmee je een ‘klik’ hebt, kan soms het verschil maken.

De Angst, Dwang en Fobie stichting beschikt over een gespecialiseerd therapeutennetwerk van vrijgevestigde, geregistreerde en gekwalificeerde behandelaren. Dat zijn behandelaren met wie wij van de ADF stichting een ‘klik’ hebben. En vanzelfsprekend hebben alle aangesloten therapeuten veel affiniteit en ervaring met het behandelen van mensen met angst- en dwangstoornissen. Dat is gewoon een harde voorwaarde om als therapeut toe te treden tot ons netwerk.

De methode die gebruikt wordt is de cognitieve gedragstherapie. Deze gaat ervan uit dat problemen beïnvloed en in stand gehouden worden door iemands gedachten (cognities) en gedrag. Door het onderzoeken en veranderen van dat gedrag en die gedachten nemen de psychische klachten af.

Het is een actieve therapie waarin de patiënt leert om anders tegen problematische situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan. Oefeningen, bijvoorbeeld in angstwekkende situaties (exposure), zijn dus erg belangrijk. We verwijzen je daarom altijd door naar een therapeut die niet alleen praat, maar ook veel oefent.

Heb jij (of iemand voor wie jij informatie zoekt) misschien een behandeling nodig? Bel dan met onze telefonische hulpdienst of maak gebruik van onze inloop. Onze ervaringsdeskundigen kijken graag met je mee welke therapeut het beste past bij jouw wensen en de klachten die je hebt.

Zoeken
X