Vacature directeur/uitvoerend bestuurder ADF en NHS
(24/32 uur)

Wat zoeken we precies?

De ADF stichting is op zoek naar een enthousiast bestuurder, met ervaring in een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het goede doel. Een empathische verbinder met een uitgebreid netwerk in de geestelijke gezondheidszorg. Je bent eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de stichting en de aansturing van drie medewerkers. Je legt verantwoording af aan het toezichthoudend bestuur. Daarnaast zijn fondsenwerving en netwerken belangrijke taken. Kennis van digitalisering en social media om de boodschap van de stichting te verspreiden, is noodzakelijk.

Wie zijn wij?

De ADF stichting is een patiënten- en familieorganisatie voor iedereen die te maken heeft met angst- en dwangklachten. We zijn een platform voor ontmoeting, kennisdeling en belangenbehartiging dat bijdraagt aan herstel van mensen met overmatige angst. De organisatie streeft naar meer openheid over – en meer begrip voor – angst- en dwangklachten. Onderdeel van de ADF stichting is de Nederlandse Hyperventilatie Stichting (NHS), de landelijke patiënten en familieorganisatie voor iedereen die te maken heeft met hyperventilatieklachten.

Wat ga je doen?

In de afgelopen jaren zijn er grote stappen gemaakt met de digitalisering van het netwerk. De website van de ADF stichting is vernieuwd. Er zijn samenwerkingen gestart met verschillende GGZ-organisaties, om de boodschap van de ADF te verspreiden. De nieuwe directeur heeft hierin een voortrekkersfunctie. De ADF stichting wil graag verder groeien en dat betekent dat er extra fondsen gevonden moeten worden. Belangrijke taken zijn daarom fondsenwerving en het initiëren van kansrijke initiatieven. Het aanvragen van subsidies is ook onderdeel van je takkenpakket. Als ambassadeur van de ADF stichting sta je in contact met ggz-instellingen, PGO’s (platformen die een persoonlijke gezondheidsomgeving aanbieden), koepelorganisaties en de overheid.

Wie ben jij?

Je bent enthousiast, steekt graag de handen uit de mouwen, maar je weet grenzen te stellen. Voor jezelf, maar ook voor anderen. Je kunt empathisch zijn, maar laat je door medeleven niet van de wijs brengen. Als directeur heb je een groot netwerk in de geestelijke gezondheidszorg. Ervaring in dit werkveld is noodzakelijk. Evenals een netwerk bij de overheid. Je hebt minimaal HBO werk/denkniveau en begrijpt hoe IT en automatisering werkt. Tot slot sta je natuurlijk achter de missies van ADF en NHS.

Aanbod

Een mooie rol waarin jij bijdraagt aan de verbetering van kwaliteit van leven voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. 24-32 uur per week, inschaling in schaal 12 van de CAO Sociaal Werk 2019-2021.

Procedure

Reageren op deze vacature kan tot 8 december 2020. De sollicitatieprocedure bestaat uit een assessment en drie gesprekken: een kennismaking met het bestuur; een gesprek met collega’s en tot slot een ‘klikgesprek’ met enkele vrijwilligers.

Wij zijn een inclusieve organisatie. We nodigen iedereen die aan de kwalificaties tegemoet kan komen uit om te solliciteren.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze directeur Sander Pronk (sander@adfstichting.nl).

CV en motivatie kan je sturen naar onze voorzitter Josine van Hamersveld (josine@adfstichting.nl)