Trainingen

In samenwerking met trainers, coaches, psychologen en ervaringsdeskundigen is het mogelijk om via ons aan verschillende trainingen deel te nemen die erop gericht zijn angst- en dwangklachten te reduceren.

 • Je bent niet je paniekaanval

  Wanneer je een aantal keer een paniekaanval hebt gehad en bang voor een nieuwe bent, spreken we van een paniekstoornis. Dit wil je nooit meer, maar daar ligt juist het probleem. Doordat je zo schrikt van de aanval en bang bent voor herhaling, geef je er onbedoeld energie aan. Tijdens deze training gaan we dit soort gedachten weghalen.
  Lees meer

 • Ouders en partners

  Een angst- of dwangstoornis van een familielid heeft een grote impact op andere gezinsleden. In de training ‘Ouders en partners’ gaan we in op de invloed van een angst- of dwangstoornis op de andere gezinsleden. We kijken – stap voor stap – wat je zelf kunt doen om die invloed te verminderen, zónder dat je probeert de ander van de angst of dwang af te helpen.
  Lees meer

 • Wandelingen

  Het is een feit dat je tot rust komt als je wandelt. Wandelen werkt tegen stress en kalmeert je lichaam en geest. Door met aandacht te wandelen en je zintuigen te gebruiken voor wat je in de natuur tegen komt, word je helder in je hoofd en raakt je lichaam meer ontspannen. Loop met ons mee en ontmoet lotgenoten.
  Lees meer

 • Yin Yoga ‘Zacht met angst’

  Vaak als we in een angst zitten, zit het in ons hoofd. We blijven daarin malen en piekeren. Hierdoor ontstaat een overvloed aan energie bij ons hoofd en trekt dan vervolgens alle energie naar die angstgedachte toe. In deze workshop leer je onder andere contact maken met je onderbewustzijn.
  Lees meer

 • Mindfulness

  Angst- en spanningsklachten zijn vaak zo bedreigend dat we ze op allerlei manieren de baas willen zijn. Vaak werkt dit juist niet. Door middel van mindfulness leer je om op een andere, meer accepterende manier met je angstklachten om te gaan.
  Lees meer