Samenwerkingen

De ADF stichting werkt samen met instellingen en organisaties die de zorg voor (jonge) mensen met angst- en dwangklachten willen verbeteren en het belang van onderzoek naar angst- en dwangstoornissen onderschrijven.

Ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals maken samen het verschil. Zo wijzen we patiënten en naasten de weg te wijzen naar de juiste behandeling. Door middel van cliënteninbreng dragen we bij aan betere dienstverlening. Onze getrainde ervaringsdeskundigen denken graag mee over wetenschappelijk onderzoek en zorginnovaties.

Deskundige informatie over OCD is te vinden op OCDnet.

De ADF stichting werkt intensief samen met, onder andere, de volgende GGZ-instellingen:

Altrecht

Altrecht biedt specialistische behandeling voor mensen met een ernstige en complexe psychiatrische aandoening. Wij helpen mensen met psychische problemen bij hun ontwikkeling naar herstel zodat zij de regie over hun eigen leven kunnen oppakken en weer hoop en uitzicht krijgen op een leven dat zij zelf willen leiden. Dat betekent niet persé dat alle klachten zijn verdwenen. We stellen patiënten in staat persoonlijke doelen te realiseren en te blijven geloven in herstelmogelijkheden en eigen veerkracht. Wij geven patiënten persoonlijke aandacht en luisteren naar hun hele verhaal.

Meer lezen in de algemene folder: Een kennismaking met Altrecht

GGz Centraal: Marina de Wolf

Marina de Wolf is vernoemd naar de stichtster van de ADF stichting, mevrouw Marina de Wolf – Fernandusse, en is onderdeel van GGz Centraal; een organisatie voor (specialistische) geestelijke gezondheidszorg in het midden van het land.

Marina de Wolf biedt gespecialiseerde behandeling aan patiënten met angst- en dwangstoornissen die onvoldoende baat hebben gehad bij eerdere behandelingen. Voor behandeling van een ernstige angst- of dwangstoornis kunnen volwassenen (vanaf 18) terecht bij Marina de Wolf. Het behandelaanbod is zowel specialistisch (2e lijns) als hoogspecialistisch (3e lijns).

Marina de Wolf is onderdeel van het centrum voor psychotherapie en bevindt zich in gebouw Zonneweide op landgoed Veldwijk te Ermelo.

HSK

Last van dwangklachten?
Word je wel eens lastig gevallen door akelige gedachten die je eigenlijk niet wil hebben, bijvoorbeeld dat je geliefde een ongeluk krijgt of dat je de kaarsen niet toch hebt laten branden? Bezorgen deze gedachten je angst, walging of onrust terwijl je eigenlijk rationeel weet dat deze gedachten niet kloppen? Moet je ook bepaalde handelingen of rituelen uitvoeren, bijvoorbeeld continu tellen tot 4 of handen wassen, zodat deze angst, walging of onrust afneemt? Neemt dit inmiddels veel tijd in beslag en beperken de dwanggedachten en dwanghandelingen je in je dagelijks leven op school, op het werk, in relaties of op sociaal
gebied? Aarzel dan niet en zoek hulp bij het Expertisecentrum Dwang.

Wat kan het Expertisecentrum Dwang van HSK voor je betekenen?
Dit landelijk bekende centrum werkt met een wetenschappelijk onderbouwde methodiek, waarvan bewezen is dat deze werkt, namelijk exposure met responsepreventie. Hierdoor leer je eerst de dwanghandelingen af te bouwen. Vervolgens leer je ervaren dat er feitelijk niets gebeurt wanneer je je blootstelt aan de angstvolle gedachte, waardoor op den duur
gewenning op kan treden en tenslotte herstel plaatsvindt.

Meer weten?
De psychologen van het expertisecentrum zijn gespecialiseerd in de behandeling van dwangstoornissen. Zij staan voor je klaar om je te helpen om je dwang de baas te worden. De HSK vestigingen zijn te vinden in Den Haag Bordewijklaan, Den Haag President Kennedylaan, Maastricht, Utrecht Leidse Rijn, Nijmegen, Eindhoven en Rotterdam. Naast Obsessieve Compulsieve Stoornis behandelen we ook extoriatiestoornis indien er ernstige bijwerkingen zijn (anders POH), trichotillomanie, en morfodysfore stoornis.

Voor meer informatie over de werkwijze van HSK, het behandelaanbod van HSK en overige
zaken kan je terecht bij Liesbeth Plantinga, email: L.Plantinga@hsk.nl
Zij hoort graag van je!

Mentaal Beter

Sinds de oprichting in 2004 laat Mentaal Beter zien dat het anders kan in de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Mentaal Beter ontwikkelt zich iedere dag voor betaalbare, effectieve en duurzame zorg. In iedere behandeling laten zij cliënten zien dat het anders kan, door samen uit te zoeken wat er aan de hand is, helpen zij klachten verminderen en krachten ontwikkelen. Om zo de uitdagingen van het leven beter aan te kunnen en de veerkracht te versterken. Mensen met psychische problemen helpen, dat is waar Mentaal Beter het voor doet.

De professionals, psychologen en psychiaters van Mentaal Beter bieden de beste zorg voor mentale problemen bij kinderen, jongeren en volwassenen. Zij helpen mensen met lichte tot matige klachten, zoals depressie, angst, trauma en matige persoonlijkheidsstoornissen. Dit doen zij door middel van wetenschappelijk onderbouwde behandelingen. Mentaal Beter helpt jou om zo snel mogelijk de regie over jouw leven terug te krijgen!