Het team

Laura

Vrijwilliger op Kantoor

Ik ben vrijwilliger bij de ADF stichting en ik heb de helft van mijn leven al regelmatig last van angst en depressie. Na een flinke burn-out op mijn 30e en een jaar intensieve therapie, ben ik via een re-integratieproject bij de ADF stichting terecht gekomen. Ik heb er een jaar over mogen doen om weer wat zelfvertrouwen te krijgen in een werksituatie. Maar het lukte! Ik voel me hier in het werk voor het eerst echt veilig en gewenst om wie ik ben, zonder dat ik me anders of ‘beter’ hoef voor te doen dan ik ben. Inmiddels ben ik klaar met het re-integratietraject en ben ik als volwaardige werknemer (vrijwilliger dus) aan de slag op kantoor.

Laura
Ineke

Ineke

Lotgenotenbegeleider

Ik vind het belangrijk om deze mensen te helpen en dat hun leven niet alleen maar beheerst wordt door angst. Door aandacht te geven en een luisterend oor kun je ze op weg helpen in hun eenzame bestaan. Door de mensen te accepteren zoals ze zijn krijgt men begrip en kun je ze misschien motiveren om door de angst heen te gaan. Door bekendheid te geven dat niks raar is wordt deze groep mensen meer geaccepteerd voor de buitenwereld.

Margaret

Vrijwilliger Telefonische hulpdienst

Ik werk vanaf 2010 bij de ADF. Het werk geeft mij voldoening, omdat ik er enerzijds iets in kwijt kan van mijn studie maatschappelijk werk en anderzijds vanuit mijn ervaring met angst- en dwangklachten. Ik probeer een luisterend oor te zijn voor de mensen die bellen en mensen te adviseren met betrekking tot het vinden van de juiste hulp als dat gevraagd wordt.

Het is voor mij een heel prettig team hier bij de ADF waarin ik me echt thuis voel. Dat stimuleert enorm mijn wekelijkse gang helemaal naar Driebergen. Daarnaast ben ik samen met een collega begeleider van de lotgenotengroep die het dichtst bij mijn woonplaats is.

Claudia edit

Claudia

Vrijwilliger Website/Webwinkel en bestellingen

Ik zocht al een tijdje een plek waar ik vrijwilligerswerk kon doen, doordat ik zelf last heb van angstklachten kwam ik terecht op de website van ADF-stichting. Daar zag ik dat ze nog vrijwilligers zochten en heb gelijk besloten om me aan te melden. Het idee dat ik mensen zou kunnen helpen die dezelfde problemen hebben als ik sprak me erg aan. Momenteel help ik met administratieve zaken waaronder de website bijhouden en webwinkelwerkzaamheden zoals bestellingen verwerken en versturen. De sfeer op kantoor is altijd goed en heb er ook geen moment spijt van dat ik hier ben gaan werken.

Iman

Vrijwilliger Telefonische hulpdienst

Het mooiste aan mijn werk voor de ADF vind ik het inloopspreekuur. Mensen komen binnen, vertrouwen me hun verhaal toe en kunnen als het goed is helemaal zichzelf zijn. Ik luister graag en probeer terug te spiegelen waar de mogelijkheden zouden kunnen liggen op weg naar een leefbaarder leven, want dat is wat al die mensen die hier in loop der jaren tegenover me hebben gezeten verbindt: Iedereen wil zijn of haar leven zo goed mogelijk leiden en hoewel de problemen die men daarbij ondervindt ernstig en lastig kunnen zijn, blijft die wens tussen alles door groeien. En dat vind ik dus zo mooi aan al die verhalen.

Iman (1)
Tjaard

Jaap

Vrijwilliger Telefonische hulpdienst

Al vroeg in mijn actieve loopbaan werd ik geconfronteerd met angst en fobieën. Enkele gesprekken met de ADF leerden mij dat ik zeker niet de enige was met deze problemen. Na een intensieve therapie kon ik weer functioneren en terugkeren naar mijn werk. Achteraf bezien heeft deze therapie mijn leven enorm verrijkt. Na mijn pensionering ben ik als vrijwilliger bij de ADF/ NHS gaan werken bij de telefonische hulpdienst. Luisteren en echte ontmoetingen met mensen die zich vaak beter gehoord voelen door een ervaringsdeskundige dan door hun omgeving.

Geert Jan

Vrijwilliger op kantoor

In mijn studententijd kreeg ik last van angstige gedachten en de drang om die te verminderen door bepaalde handelingen uit te voeren. De onderwerpen waren heel verschillend van aard en zijn in de loop der tijd verschoven. Sommige verschijnselen gingen over of werden vervangen door andere. Enkele bleven hardnekkig aanwezig. De onrust en lichamelijke belasting die dit alles met zich meebracht stelden mijn welbevinden aardig op de proef en mijn loopbaan werd er steeds meer door gehinderd. Dankzij de ADF stichting ben ik in contact gekomen met gespecialiseerde hulpverleners. Dat hielp. Mijn klachten zijn niet helemaal overgegaan maar het is wel weer leefbaar geworden. Al sinds het eerste contact zet ik mij als vrijwilliger in voor de ADF stichting, tegenwoordig als invallende lotgenotenbegeleider en columnist voor ons geprijsde én geprezen magzine ‘Vizier’. Goeie club hoor. Ik kan iedereen die op de een of andere manier te maken heeft met angst- of dwangklachten, aanraden om eens contact op te nemen.

Geert Jan edit
Welmoed

Welmoed

Lotgenotenbegeleider

Vanaf mijn jeugd heb ik in toenemende mate last gehad van angsten
dwangklachten. In 1990 ben ik opgenomen geweest in een
psychotherapeutische gemeenschap en daarna liep ik nog
regelmatig bij het GGZ. In 2003 volgde de zwartste periode uit mijn
leven: 24/7 angst en dwang en een gigantische depressie. Ik ben
toen opgenomen geweest op de angst- en dwang afdeling van het
UMCG. Door de depressie was er geen ruimte voor de cognitieve
gedragstherapie. Ik heb toen eerst 14 elektroshockbehandelingen
gehad. Daarna ging ik langzaam vooruit. Door de therapie,
medicatie, gesprekken en het lezen van vele boeken ben ik heel
sterk geworden en heb ik al 13 jaar amper nog last van angst en
dwang. Ik begeleid al 11 jaar de lotgenotengroep angst en dwang in
Leeuwarden. Ook help ik in mijn privé omgeving af en toe mensen
deze problematiek. Dit omdat ik heb ervaren hoe zwaar het is om te
leven met angst en dwang of andere psychische klachten. Verder
geef ik af en toe voorlichting op hogescholen, via facebook of in
kranten.

Marja

Vrijwilliger Telefonische hulpdienst

Van heel dicht bij heb ik kennis gemaakt met de ADF stichting.
De afgelopen jaren heb ik gezien, gehoord en ervaren wat voor mooi en zinvol werk de vrijwilligers maar ook de directie van de ADF stichting doen.
Nu ik met pensioen ben vind ik het fijn om als vrijwilliger bij de ADF stichting te werken. Na een intensieve periode van inwerken door mijn naaste, ervaren collega’s mag ik nu óók een luisterend oor zijn voor de mensen die bellen. En wanneer de mensen mij ook hulp vragen hoop ik dat ik ze kan helpen door advies te geven waardoor zij weer een stapje verder kunnen komen. Het is fijn om op maandag samen te kunnen werken met zulke fijne collega’s.

Maaike1

Maaike

Vrijwilliger telefonische hulpdienst

Vanaf mijn jeugd ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van dwang en depressie, waardoor ik al jong arbeidsongeschikt werd. Na veel therapie kreeg ik weer ruimte en tijd, die ik graag nuttig wilde besteden. Sinds 1998 ben ik vrijwilliger bij de ADF stichting, eerst als begeleider van een lotgenotengroep voor mensen met dwang en wat later ben ik ook bij de Telefonische Hulpdienst gaan werken. Ik vind het prettig om mijn ervaringskennis positief in te zetten voor mensen, die kampen met angst- en dwangklachten en depressie. Ik wil graag een luisterend oor zijn voor deze doelgroep. Ik probeer mensen te motiveren om d.m.v. therapie verbetering in hun leven met angst en dwang te krijgen. Tevens beantwoord ik hulpvragen, die per e-mail bij ons binnenkomen.

Wendy

Lotgenotenbegeleider

Mijn naam is Wendy en ik heb een filmpje gemaakt voor de ADF Stichting met mijn eigen ervaring. Verder ga ik binnenkort een lotgenotengroep begeleiden. Ik weet hoe zwaar de ‘struggle’ is die wij delen en hoe eenzaam je kunt zijn. Ik ben een opgewekt en positief persoon en vind het belangrijk dat het taboe doorbroken wordt en we samen sterker zijn. Ik had zelf behoefte aan het delen van ervaringen en merk dat dit me heel goed doet. Ik voel me er vooral sterker door en dat gun ik iedereen!

Wendy

Eric

Lotgenotenbegeleider

Ik beschouw het als een soort opdracht om het leven met een angst/dwangstoornis uit de taboesfeer te halen. Zij die hieraan lijden krijgen vaak te horen, je ziet er goed uit, maar van binnen voel je je onbegrepen. In mijn dagelijks leven werk ik bij een zorginstelling voor mensen die begeleid wonen. Van mijn werkgever krijg ik de kans om als ervaringsdeskundige (angst/dwangstoornis) naar buiten toe te treden. De reacties zijn over het algemeen heel positief. Nu ga ik als begeleider van een nieuw op te zetten lotgenotencontact van de ADF-Stichting meedraaien, waarbij ik een luisterend oor wil zijn voor hen die ook worstelen met angst en dwang, waarbij ik tot steun wil zijn voor mijn medemens.

Zoeken
X