Het team

Flavieke

Flavieke

Vrijwilliger Administratie

Sinds april 2016 werk ik met veel plezier 2 dagdelen per week als vrijwilliger op het kantoor in Driebergen. Het is heel leuk om te zien dat zoveel vrijwilligers zich inzetten voor onze doelgroep. Vooral omdat de meesten een raakvlak hebben met de problematieken waar wij ons als stichting voor inzetten, is het inlevingsvermogen naar onze doelgroep groot. Ook onderling bestaat er daardoor veel begrip en ervaar ik een heel fijne sfeer.

Laura

Vrijwilliger Lotgenotencontact en trainingen

Ik ben vrijwilliger bij de ADF stichting en ik heb de helft van mijn leven al regelmatig last van angst en depressie. Na een flinke burn-out op mijn 30e en een jaar intensieve therapie, ben ik via een re-integratieproject bij de ADF stichting terecht gekomen. Ik heb er een jaar over mogen doen om weer wat zelfvertrouwen te krijgen in een werksituatie. Maar het lukte! Ik voel me hier in het werk voor het eerst echt veilig en gewenst om wie ik ben, zonder dat ik me anders of ‘beter’ hoef voor te doen dan ik ben. Inmiddels ben ik klaar met het re-integratietraject en ga ik als volwaardige werknemer (vrijwilliger dus) het team Lotgenotencontact & Trainingen versterken.

Laura
Claudia edit

Claudia

Vrijwilliger Webwinkel en bestellingen

Ik zocht al een tijdje een plek waar ik vrijwilligerswerk kon doen, doordat ik zelf last heb van angstklachten kwam ik terecht op de website van ADF-stichting. Daar zag ik dat ze nog vrijwilligers zochten en heb gelijk besloten om me aan te melden. Het idee dat ik mensen zou kunnen helpen die dezelfde problemen hebben als ik sprak me erg aan. Momenteel help ik met administratieve zaken waaronder webwinkelwerkzaamheden zoals bestellingen verwerken en versturen. De sfeer op kantoor is altijd goed en heb er ook geen moment spijt van dat ik hier ben gaan werken.

Maaike

Vrijwilliger op kantoor

In het verleden en ook nu nog heb ik helaas veel te maken met zowel angst-als dwangklachten. Ik probeer door middel van therapie daar nog steeds grip op te krijgen zodat mijn dagelijkse leven wat aangenamer wordt. Dat betekent zeker niet dat ik bij de pakken neer zit. Ben vorig jaar eigenlijk op advies van mijn therapeut begonnen als vrijwilliger bij de ADF stichting en het is super fijn om iets te kunnen doen binnen mijn eigen grenzen voor mensen die eigenlijk net als ik veel last ervaren van angst-of dwangklachten. Dat het daarnaast ook allemaal hele fijne mensen zijn, maakt dat ik met plezier die paar ochtenden in de week in Driebergen ben.

Maaike2
Ineke

Ineke

Lotgenotenbegeleider

Ik vind het belangrijk om deze mensen te helpen en dat hun leven niet alleen maar beheerst wordt door angst. Door aandacht te geven en een luisterend oor kun je ze op weg helpen in hun eenzame bestaan. Door de mensen te accepteren zoals ze zijn krijgt men begrip en kun je ze misschien motiveren om door de angst heen te gaan. Door bekendheid te geven dat niks raar is wordt deze groep mensen meer geaccepteerd voor de buitenwereld.

Margaret

Vrijwilliger Telefonische hulpdienst

Ik werk vanaf 2010 bij de ADF. Het werk geeft mij voldoening, omdat ik er enerzijds iets in kwijt kan van mijn studie maatschappelijk werk en anderzijds vanuit mijn ervaring met angst- en dwangklachten. Ik probeer een luisterend oor te zijn voor de mensen die bellen en mensen te adviseren met betrekking tot het vinden van de juiste hulp als dat gevraagd wordt.

Het is voor mij een heel prettig team hier bij de ADF waarin ik me echt thuis voel. Dat stimuleert enorm mijn wekelijkse gang helemaal naar Driebergen. Daarnaast ben ik samen met een collega begeleider van de lotgenotengroep die het dichtst bij mijn woonplaats is.

Tjaard

Jaap

Vrijwilliger Telefonische hulpdienst

Al vroeg in mijn actieve loopbaan werd ik geconfronteerd met angst en fobieën. Enkele gesprekken met de ADF leerden mij dat ik zeker niet de enige was met deze problemen. Na een intensieve therapie kon ik weer functioneren en terugkeren naar mijn werk. Achteraf bezien heeft deze therapie mijn leven enorm verrijkt. Na mijn pensionering ben ik als vrijwilliger bij de ADF/ NHS gaan werken bij de telefonische hulpdienst. Luisteren en echte ontmoetingen met mensen die zich vaak beter gehoord voelen door een ervaringsdeskundige dan door hun omgeving.

Zwanny

Vrijwilliger Telefonische hulpdienst

Vanaf 2008 ben ik met veel plezier werkzaam bij de ADF-stichting als vrijwilliger bij de telefonische hulpdienst.

Na mijn pensionering wilde ik graag weer iets om handen hebben en heb ik mij aangemeld bij de ADF-stichting, waarvan ik overigens al jaren lid ben.

Ook ik heb ik te maken gehad met angst- en dwangklachten. Dus dit leek mij een mooie werkplek om mijn kennis als ‘ervaringsdeskundige’ met de mensen aan de telefoon te delen en vooral een luisterend oor te kunnen bieden. Ik vind het fijn om mij in te zetten voor deze groep mensen, die zich kwetsbaar opstellen en graag van ons een advies willen hebben. Deze contacten vind ik bijzonder waardevol.

Zwanny
Iman (1)

Iman

Vrijwilliger Telefonische hulpdienst

Het mooiste aan mijn werk voor de ADF vind ik het inloopspreekuur. Mensen komen binnen, vertrouwen me hun verhaal toe en kunnen als het goed is helemaal zichzelf zijn. Ik luister graag en probeer terug te spiegelen waar de mogelijkheden zouden kunnen liggen op weg naar een leefbaarder leven, want dat is wat al die mensen die hier in loop der jaren tegenover me hebben gezeten verbindt: Iedereen wil zijn of haar leven zo goed mogelijk leiden en hoewel de problemen die men daarbij ondervindt ernstig en lastig kunnen zijn, blijft die wens tussen alles door groeien. En dat vind ik dus zo mooi aan al die verhalen.

Welmoed

Lotgenotenbegeleider

Vanaf mijn jeugd heb ik in toenemende mate last gehad van angsten
dwangklachten. In 1990 ben ik opgenomen geweest in een
psychotherapeutische gemeenschap en daarna liep ik nog
regelmatig bij het GGZ. In 2003 volgde de zwartste periode uit mijn
leven: 24/7 angst en dwang en een gigantische depressie. Ik ben
toen opgenomen geweest op de angst- en dwang afdeling van het
UMCG. Door de depressie was er geen ruimte voor de cognitieve
gedragstherapie. Ik heb toen eerst 14 elektroshockbehandelingen
gehad. Daarna ging ik langzaam vooruit. Door de therapie,
medicatie, gesprekken en het lezen van vele boeken ben ik heel
sterk geworden en heb ik al 13 jaar amper nog last van angst en
dwang. Ik begeleid al 11 jaar de lotgenotengroep angst en dwang in
Leeuwarden. Ook help ik in mijn privé omgeving af en toe mensen
deze problematiek. Dit omdat ik heb ervaren hoe zwaar het is om te
leven met angst en dwang of andere psychische klachten. Verder
geef ik af en toe voorlichting op hogescholen, via facebook of in
kranten.

Welmoed
Geert Jan edit

Geert Jan

Vrijwilliger op kantoor

In mijn studententijd kreeg ik last van angstige gedachten en de drang om die te verminderen door bepaalde handelingen uit te voeren. De onderwerpen waren heel verschillend van aard en zijn in de loop der tijd verschoven. Sommige verschijnselen gingen over of werden vervangen door andere. Enkele bleven hardnekkig aanwezig. De onrust en lichamelijke belasting die dit alles met zich meebracht stelden mijn welbevinden aardig op de proef en mijn loopbaan werd er steeds meer door gehinderd. Dankzij de ADF stichting ben ik in contact gekomen met gespecialiseerde hulpverleners. Dat hielp. Mijn klachten zijn niet helemaal overgegaan maar het is wel weer leefbaar geworden. Al sinds het eerste contact zet ik mij als vrijwilliger in voor de ADF stichting, tegenwoordig als invallende lotgenotenbegeleider en columnist voor ons geprijsde én geprezen magzine ‘Vizier’. Goeie club hoor. Ik kan iedereen die op de een of andere manier te maken heeft met angst- of dwangklachten, aanraden om eens contact op te nemen.

Els

Vrijwilliger Telefonische hulpdienst

Op een moment tussen twee werkgevers in en na een opleiding psychologie op HBO niveau, zag ik een kleine advertentie van de ADF stichting waarin ze vroegen om vrijwilligers. Om toch nuttig bezig te zijn en mensen te kunnen helpen op het gebied van de opleiding, heb ik me aangemeld en ben ik sinds eind 2004 actief bij de stichting. Ik ben er soms voor korte of langere tijd tussenuit, maar ben nog wel steeds terug gekomen. De gesprekken en de collega’s motiveren mij. Ik vind het belangrijk om iets te doen voor anderen en help daarmee uiteraard ook mijzelf!

Els
Wendy

Wendy

Lotgenotenbegeleider

Mijn naam is Wendy en ik heb een filmpje gemaakt voor de ADF Stichting met mijn eigen ervaring. Verder ga ik binnenkort een lotgenotengroep begeleiden. Ik weet hoe zwaar de ‘struggle’ is die wij delen en hoe eenzaam je kunt zijn. Ik ben een opgewekt en positief persoon en vind het belangrijk dat het taboe doorbroken wordt en we samen sterker zijn. Ik had zelf behoefte aan het delen van ervaringen en merk dat dit me heel goed doet. Ik voel me er vooral sterker door en dat gun ik iedereen!

Maaike

Vrijwilliger telefonische hulpdienst

Vanaf mijn jeugd ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van dwang en depressie, waardoor ik al jong arbeidsongeschikt werd. Na veel therapie kreeg ik weer ruimte en tijd, die ik graag nuttig wilde besteden. Sinds 1998 ben ik vrijwilliger bij de ADF stichting, eerst als begeleider van een lotgenotengroep voor mensen met dwang en wat later ben ik ook bij de Telefonische Hulpdienst gaan werken. Ik vind het prettig om mijn ervaringskennis positief in te zetten voor mensen, die kampen met angst- en dwangklachten en depressie. Ik wil graag een luisterend oor zijn voor deze doelgroep. Ik probeer mensen te motiveren om d.m.v. therapie verbetering in hun leven met angst en dwang te krijgen. Tevens beantwoord ik hulpvragen, die per e-mail bij ons binnenkomen.

Maaike1

Mara

Stagiaire

Sinds september 2018 ben ik gestart als stagiaire bij de ADF stichting. Momenteel volg ik het derde jaar van de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. Op kantoor zal ik te vinden zijn bij de telefonische hulpdienst, bij lotgenotencontact en trainingen en her en der op de werkvloer ter ondersteuning van mijn collega’s. Ik ben blij dat ik bij de ADF stichting een brug mag zijn naar iets beters voor een ander. Wel moe(s)t ik daarvoor eerst een brug zijn naar mijzelf, hiervoor zit ik in therapie. Al van kleins af ben ik bang om fouten te maken, mensen uit mijn omgeving zeiden dat dat niet nodig was. Heel lief en leuk, maar dit hielp mij niet verder! Jaren later ben ik er achter gekomen dat ik twijfel aan mijn bestaansrecht, waardoor het innemen van een plek op de wereld voor mij een uitdaging is. Dit uit zich bij mij bijvoorbeeld in spreekangst, faalangst en rijangst. Ik merk dat erover praten helpt. Doordat ik er open over ben, mag ik steun ondervinden vanuit mijn studie, therapie en de mensen om mij heen, dit vind ik erg waardevol. Om die reden wil ik dat ook voor een ander kunnen betekenen!

Zoeken
X