ANBI

De Angst, Dwang en Fobie stichting zet zich 100 % in voor (jonge) mensen met angst en dwang. Daarom staan we bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor ANBI’s als de ADF stichting gelden interessante fiscale voordelen.

Zo betaalt de ADF stichting geen successierecht of schenkingsrecht over erfenissen en schenkingen. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan mensen met angst en dwang. Als donateur van de ADF stichting kun je jouw donatie van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken, uiteraard binnen de daarvoor geldende regels. Je kunt dus goedkoper geven…of meer geven zonder extra kosten natuurlijk.

Meer informatie over aftrekken van giften aan ANBI’s kan je vinden op de website van de Belastingdienst. Het Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer van de ADF stichting (RSIN) is 008679939.

Erkend Goed Doel

De Angst, Dwang en Fobie stichting is een Erkend Goed Doel. Deze erkenning van het Centraal Bureau Fondsenwerving is het keurmerk voor goede doelen in Nederland.

De ADF stichting voldoet aan de strenge erkenningseisen. De toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet jij zeker dat wij zorgvuldig omgaan met jouw donatie en hierover verantwoording afleggen.

Meer informatie over de CBF erkenning en de kwaliteitseisen die het CBF stelt aan een Erkend Goed Doel vind je op de website van het CBF.

 

Zoeken
X