Ouders en partners: samen……jouw verandering inzetten

Heb jij te maken met een gezinslid met angst of dwang? Al of niet in combinatie met een nadere diagnose of andere problematiek?

Je hebt alles geprobeerd en gedaan; je loopt op je tenen, je bent niet meer de ontspannen man of vrouw van vroeger en het helpt niet. Thuis kun je niet vrij ademhalen, durf je niet te ontspannen en blijf je je aanpassen aan de ander, in de hoop dat het wel een keer werkt. Je blijft hetzelfde doen omdat je niet weet hoe je het anders zou moeten doen.

Hoe zou je leven eruit zien als je dit niet zou doen? Hoe zou het zijn om te kiezen voor jezelf? En te ontdekken dat je dan misschien kiest voor jezelf en je partner of kind?

Wil je hetzelfde bereiken als in een individueel traject, maar vind je het fijner om dit samen in een kleine groep te doen? Om meer ervaringen uit te wisselen en steun te voelen van mensen die jouw situatie herkennen?

Volg dan een twee-maanden-traject in samenwerking met Sterk in Eigen Kracht, bestaande uit:

• twee zaterdagen live training van 10.30 tot 16.00 uur in Driebergen
  • gedurende twee maanden toegang tot een geheime Facebookgroep, waarin je al je vragen kunt stellen en je ervaringen kunt delen

Tijdens de twee zaterdagen ga je in een kleine groep aan het werk volgens de Boonstra-methode.

• Inzicht krijgen in het patroon waar jij in vastzit
  • Ontdekken hoe jij dat patroon in stand houdt
  • In een veilige groep durven kiezen voor jezelf. Liefdevol en zorgvuldig naar jezelf en naar je gezin

Je leert omgaan met je eigen angst, je gaat ontdekken wat jij wilt en hoe jij daar duidelijk in kunt zijn.

De Facebookgroep is de plek om steun te vragen en te geven, positieve ervaringen te delen en je teleurstellingen te uiten, al je vragen te stellen. Jullie mogen op elkaar reageren en natuurlijk krijg je antwoorden van de trainer, maar ook vragen!

“Zelf ben ik ervaringsdeskundige als naaste. Ik ben partner en ouder van twee gezinsleden met angst en dwang. Pas na 18 jaar ‘meedwangen’ en vermijden ontdekte ik dat de verandering bij mij moest beginnen. Dit blijkt zo goed te werken dat ik van de begeleiding van naasten mijn werk heb gemaakt in mijn praktijk Sterk in Eigen Kracht.
De angst en dwang is nog steeds onderdeel van mijn gezin. Maar wij laten het niet meer leidend zijn. En dat heb ik voor een groot deel mogelijk gemaakt door uit het ‘meedwangen’ en vermijden te stappen.
Als ik het kan, dan kun jij het ook!”

Thea van BodegravenTrainer

Aantal deelnemers:
Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers

Wanneer:
LET OP: Momenteel kunnen de trainingen geen doorgang vinden i.v.m. het coronavirus. Houd onze site in de gaten voor nieuwe data en lees hier welke maatregelen de ADF stichting nog meer genomen heeft.

Inclusief twee maanden deelname aan de Facebookgroep.*

Waar?
ADF stichting, Hoofdstraat 122, 3972 LD Driebergen

Kosten:
Kosten €350 (ben je Vriend van de ADF dan betaal je 300,-). Dit is inclusief hapjes/drankjes/lunch op de twee zaterdagen.

Tip! Een deel van de kosten wordt misschien vanuit je (aanvullende) zorgverzekering vergoed. Ga dit na bij jouw verzekeraar.

Heb je belangstelling, maar wil je eerst meer informatie? Dan kun je mailen naar trainingen@adfstichting.nl of bellen met 0343 – 521031.

*Wanneer je niet op Facebook zit, kun je een profiel aanmaken dat je verder niet gebruikt. Het is een geheime groep, niemand kan zien dat jij daar in zit en niemand kan lezen wat daar geplaatst wordt. Mensen kunnen alleen via de trainer in de Facebookgroep komen.