Non-stop estafetteloop voor mensen met psychische kwetsbaarheid

De jaarlijkse Socialrun, een estafetteloop van 555 km rondom het IJsselmeer, vormt de hoofdactiviteit van stichting Socialrun. Het evenement vindt standaard plaats in het derde weekend van september, dit jaar van 20 t/m 22 september.

Deelnemende teams bestaan uit ongeveer 25 personen, waaronder ten minste 8 lopers en 4 begeleidende fietsers. Ieder team organiseert haar eigen ondersteuning, eten en drinken tijdens de route en overnachtingsplaatsen. Zowel mensen met als zonder psychische kwetsbaarheid nemen in gelijkwaardigheid deel aan zowel de run als de organisatie eromheen.

Het belangrijkste doel van Stichting Socialrun is het verspreiden van de missie #meedoeniswinnen en openheid creëren om te spreken over psychische kwetsbaarheden.

Neem een kijkje bij een van de deelnemende teams Fit4Fun en sponsor ze op Socialrun.