Je bent niet je paniekaanval, je bent zoveel meer!

Wanneer je een aantal keer een paniekaanval hebt gehad en bang voor een nieuwe bent, spreken we van een paniekstoornis. Dit wil je nooit meer, maar daar ligt juist het probleem. Doordat je zo schrikt van de aanval en bang bent voor herhaling, geef je er onbedoeld energie aan. Tijdens deze training gaan we dit soort gedachten weghalen.

Je krijgt begrip en inzicht in wat er met je aan de hand is. Je leert dat jij niet je paniekaanval bent. Heel feitelijk en duidelijk leer je wat een paniekaanval is en wat het met je lichaam en geest doet en waarom. Tijdens deze training geen vervelende voorstelrondjes maar wel een mooie ervaring! In een besloten veilige omgeving leer je waar jouw angsten vandaan komen en wat je er tegen kunt doen. Door ervaringen met elkaar te delen (als je dit wilt) kom je snel tot inzichten en ervaar je dat je niet alleen staat.

“Hartkloppingen, bonzend hart of versnelde hartactie, angstig voor lichamelijke klachten. Je denkt misschien wel gek te worden of wordt angstig voor de dood. Dit zijn allemaal mogelijke kenmerken van een paniekaanval. Als ervaringsdeskundige begrijp ik hoe paniekaanvallen je leven op slot kunnen zetten en hoe moeilijk het kan zijn om je weer beter te voelen. Ik ga je helpen om uit deze verwarring te komen, je staat er niet alleen voor.”

Linda JeekelErvaringsdeskundig en trainer/coach

“Ik vond het een hele prettige training en vond het fijn dat ik me kon vinden in jouw eigen verhaal (ja!! dit had/heb ik ook!!) Ook al was ik verder in mijn proces dan de anderen in de groep, vond ik het leerzaam en leuk om te horen hoe anderen met paniekaanvallen omgaan. En om weer even bij elk hoofdstuk stil te staan hoe een paniekaanval werkt. In welke tijd van paniek je ook zit -begin stadium, midden in, of het “einde” zoals ik- zou ik je training altijd aanraden om jezelf gewoon weer even op te laden en jezelf te leren begrijpen! Heel erg bedankt voor de inspirerende dag! Het is fijn om met iemand te spreken die weet waar over gesproken wordt en hoe het werkt!”

IsabelleDeelnemer

Praktische informatie

Doel:
Begrip en inzicht krijgen wat er met je aan de hand is. Je leert dat jij niet je paniekaanval bent.

Wanneer?
LET OP: Vanwege het coronavirus vinden er momenteel geen trainingen plaats op ons kantoor. Je kunt hier lezen welke maatregelen de ADF stichting nog meer genomen heeft.

Tip! Een deel van de kosten wordt misschien vanuit je (aanvullende) zorgverzekering vergoed. Ga dit na bij jouw verzekeraar.

Aanmelden of meer informatie opvragen kan door te mailen naar trainingen@adfstichting.nl of te bellen met 0343 – 518080.