Hoe wij je helpen

De ADF stichting zet zich op verschillende manieren in voor mensen met angst- of dwangklachten.

We zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar via onze telefonische hulpdienst. Hier kun je met al je vragen terecht. Daarnaast is het ook mogelijk om fysiek bij ons langs te komen voor een gesprek. Als je liever online contact met ons wil leggen, dan kan dat bij de BibberBar (schrijf je in op de homepagina) en via onze eigen Facebookpagina waar ook een besloten ADF-Facebookgroep is. Verder hebben we verschillende brochures en andere informatie online voor je beschikbaar.

Naast online meetings organiseren we door het hele land lotgenotengroepen voor mensen met angst- of dwangklachten. Uit onderzoek is gebleken dat deelname aan zo’n groep een zeer positief effect heeft op de deelnemer. Het kan helpen bij het herstel van een angst- of dwangstoornis en de erkenning van andere deelnemers wordt als zeer fijn ervaren.

Op verschillende locaties organiseren we trainingen over angst- en dwangklachten. Deze trainingen worden gegeven door ervaren trainers en psychologen. We hebben niet alleen trainingen voor mensen die zelf klachten ervaren, onze training Ouders en Partners is gericht op naasten van mensen met angst- of dwangklachten. De ADF stichting vindt dat naasten ook onze aandacht verdienen.

 • Telefonische hulpdienst

  Bij de telefonische hulpdienst van de ADF stichting luisteren we naar jouw persoonlijke verhaal. Daar sluiten we op aan met onze ervaring en deskundigheid. En we denken met je mee over de weg naar de juiste behandeling.
  Lees verder

 • Kom langs

  Vind je het lastig om over je angst- of dwangklachten te praten, maar heb je hier wel behoefte aan? Wij bieden een luisterend oor en helpen je om de mogelijkheden voor hulp op een rij te zetten. Een persoonlijk gesprek kost niets, alleen wat van je tijd. Maar het kan wel opluchten en perspectief bieden.
  Lees meer

 • Lotgenotencontact

  Heb je last van angst- of dwangklachten? Dan kan het heel erg opluchten om er over te praten met lotgenoten. Door heel Nederland organiseren wij lotgenotencontactgroepen, waarbij je met anderen over je angst en dwang praat.
  Lees meer

 • Trainingen

  In samenwerking met trainers, coaches, psychologen en ervaringsdeskundigen is het mogelijk om via ons aan verschillende trainingen deel te nemen die erop gericht zijn angst- en dwangklachten te reduceren.
  Lees meer

 • ADF Facebookgroep

  Zit je op Facebook en wil je contact met lotgenoten om bijvoorbeeld ervaringen uit te wisselen? Dat kan via onze besloten ADF-groep.
  Lees meer

 • ADF Chatroom

  Heb je last van sociale angst? Wil je daar eens in een vertrouwde omgeving over praten? Iedere vrijdagavond kun je chatten met ons en andere mensen met sociale angst.
  Lees meer

 • Kansen op werk

  Heb je je werk vanwege angst- of dwangklachten, depressie of andere psychische klachten (tijdelijk) moeten neerleggen? En wil je graag de draad weer oppakken?
  Kansen op werk begeleidt jongeren en volwassenen met een psychische kwetsbaarheid die graag weer aan het werk willen.
  Lees meer

 • Brochures en informatie

  De nieuwsbrief van ADF stichting, ons magazine Vizier, de zelftest angst en zorgstandaard angst, in één oogopslag te vinden!
  Lees meer