Heb jij agorafobie en wil je meewerken aan het nieuwe boek van Vittorio Busato?

Afgelopen jaar is Vittorio Busato (psycholoog/publicist), in samenwerking met uitgeverij Hogrefe, fotograaf Peter Valckxs en het Vlaamse populairwetenschappelijke blad Psyche&Brein, een project gestart met als titel ‘WHAT’S WRONG WITH ME – Faces of the DSM’. (Doel van de DSM is dat zorgverleners internationaal met elkaar in een gemeenschappelijke taal kunnen communiceren.) Maar hoe communiceren mensen met een stoornis daar zélf over?

De uitwerking van dit project is om 50 aandoeningen ‘een gezicht’ te geven – als een ode aan de individuele verschillen en de menselijke variëteit. Hij doet dat aan de hand van een interview waarop hij vervolgens een monoloog van ± 600 woorden baseert met als centrale vraag:What’s wrong with me?’ De mensen die geïnterviewd worden komen dus met monoloog én foto in het boek!

Het uiteindelijke doel is om voor een groot en breed publiek op een toegankelijke en educatieve manier bij te dragen aan zowel de kennis over, als de bespreekbaarheid van mentale stoornissen. Zie eventueel voor meer uitleg ook: http://vittoriobusato.nl/blog/whats-wrong-with-me

Inmiddels heeft  Vittorio Busato bijna 50 mensen geportretteerd. Graag zou hij nog iemand met de diagnose agorafobie portretteren. Mocht je interessen hebben dan kun je hem bereiken via de contactgegevens hieronder.

Vittorio Busato

http://www.vittoriobusato.nl

v.busato1@chello.nlvittoriobusato@gmail.com

 

Zoeken
X