Gezocht: Deelnemers die mee willen doen met de CBD studie

Altrecht (Utrecht), GGZ inGeest (Amsterdam) en Universitair Centrum Psychiatrie (Groningen) zoeken deelnemers die mee willen doen met een behandelstudie waarbij ze voorafgaand een aantal exposuresessies cannabidiol geven om na te gaan of dit het behandeleffect kan vergroten bij agorafobie en sociale fobie. De sociale fobie en paniekstoornis met agorafobie kunnen in het algemeen goed behandeld worden met exposuretherapie al dan niet in combinatie met psychofarmaca. Bij een deel van de patiënten is deze behandeling echter onvoldoende werkzaam.

De behandeling die ze onderzoeken bestaat uit standaard exposure therapie die volgens de richtlijnen wordt aangeboden. Op basis van loting krijgt de ene helft van de patiënten gedurende 8 weken voorafgaand aan de exposure behandeling een tablet cannabidiol en de andere helft een capsule zonder werkzame stof. De behandelaars, onderzoekers en patiënten weten niet wie welk tablet krijgt.

Door mee te doen aan dit onderzoek helpt u de behandelingen voor mensen met fobieën te verbeteren.

Wil je meer informatie hebben over dit onderzoek of over cannabidiol, klik dan hier om naar de website van nedKAD te gaan.

Zoeken
X