Deelnemers gezocht voor hersenscan-onderzoek symptomen OCS

De symptomen van OCS zien er wereldwijd ongeveer hetzelfde uit. Zo worden wereldwijd dezelfde kernsymptomen gezien: de obsessies (dwanggedachten) en compulsies (dwanghandelingen). Hoe OCS zich uit verschilt echter enorm tussen mensen in bijvoorbeeld de inhoud of vorm van gedachten en handelingen, leeftijd van ontstaan en bijkomende problemen zoals somberheid en angst. Daarom gaat er nu in een nieuw onderzoek in een grote groep patiënten verspreid over de wereld getest worden hoe betrouwbaar die relatie tussen het klinische beeld en hersenkenmerken is vast te stellen. Door samen te werken met gerenommeerde OCS-experts in Nederland, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, India en Brazilië.

Het Nederlandse deel van het onderzoek zal worden uitgevoerd onder leiding van prof.dr. Odile van den Heuvel. Haar team, dat onder andere bestaat uit prof.dr. Ton van Balkom en drs. Niels de Joode, zal op basis van hersenscans mensen met en zonder dwangstoornis met elkaar vergelijken. Op deze manier hopen zij mogelijk nieuwe aangrijpingspunten te vinden voor de behandeling van OCS.

Wil jij deelnemen en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan dit onderzoek? Kijk voor meer informatie op de site van het onderzoek: www.ocd-hersenonderzoek.nl

Zoeken
X