Bijwerkingenweek 25-29 november 2019

Deze week is het de internationale #bijwerkingenweek. Deze hele week vragen Bijwerkingencentrum Lareb en College ter Beoordeling van Geneesmiddelen extra aandacht voor het melden van bijwerkingen.

Bijwerkingen is een onderwerp dat ook leeft bij de achterban van de ADF stichting. Onze telefonische hulpdienst wordt gemiddeld 400 keer per maand gebeld door mensen met angst- en/of dwangklachten of door naasten. Aan de telefoon zijn medicatie en bijwerkingen een vaak terugkerend onderwerp.

De ADF stichting doet daarom graag mee aan de campagne ‘Mijn bijwerking’. We vinden het belangrijk dat er beter inzicht komt in medicijngebruik en bijwerkingen én dat hier onderzoek naar wordt gedaan.

Bijwerkingen melden

Wij nodigen onze achterban dan ook van harte uit om bijwerkingen te melden. Zo draag je bij aan veilig medicijngebruik. Meld je bijwerking via www.mijnbijwerking.nl.