Bestuur en directie ADF

Graag stellen we ons bestuur en directie hier aan je voor.

Directeur ADF stichting

Patricia Muis

“In 1968 werd de ADF-stichting opgericht door mijn moeder, Marina de Wolf. Toen zij in 1997 plotseling overleed dreigde het voortbestaan van de patiëntenvereniging en het zojuist opgerichte gespecialiseerd behandelcentrum in Ermelo dat naar haar genoemd is, in gevaar te komen. Jarenlang heb ik meegemaakt hoe zij zich inzette voor de patiënt die niet de juiste weg naar een goede behandeling kon vinden. Zelf was ik werkzaam in een ziekenhuis en ik voelde me hier ook altijd nauw betrokken bij de patiënt en zijn familie.

Om een lang verhaal kort te maken: ik heb toen besloten om de schouders onder het levenswerk van mijn moeder te zetten. Ik ben inmiddels 20 jaar als directeur aan de ADF stichting verbonden geweest en vanaf 1 september 2018 met veel plezier de volgende fase ingegaan als voorzitter van het bestuur.

Samen met mijn mede-bestuursleden en het team van medewerkers en vrijwilligers hoop ik nog een tijd betrokken te zijn bij deze mooie stichting.”

Josine van HamersveldVoorzitter uitvoerend bestuur

Martin van den Brink is interim en projectmanager in het dagelijks leven en voert vooral veranderopdrachten uit voor zorginstellingen. Martin is zijn werkzame leven gestart bij de politie in Utrecht en is daarna in het bedrijfsleven gaan werken. Vanaf 2001 werkt hij als ZZP-er. Martin studeerde bedrijfseconomisch Recht.  

“Enige jaren geleden maakte ik kennis met de ADF stichting in verband met een angststoornis van iemand in mijn directe omgeving. Het bleek een ware zoektocht om de juiste behandeling te krijgen. Na een aantal slechte ervaringen kwam ik in contact met de ADF stichting waar ik erg goed ben opgevangen en geholpen. Na bemiddeling van toenmalig directeur ADF Josine van Hamersveld konden wij snel terecht bij één van de drie gespecialiseerde behandelcentra in Nederland. Hier kregen wij wel de hulp die wij nodig hadden.

Ik maak mij er sterk voor dat met name jonge mensen die geconfronteerd worden met angst of dwangklachten snel bij de juiste behandelaar terecht kunnen. Hoe eerder de juiste behandeling begint hoe groter de kans op resultaat.

Toen dan ook in 2013 de oproep voor een nieuwe penningmeester in Vizier stond, heb ik gelijk gereageerd. Nog steeds ben ik blij met het feit dat ik mijn bijdrage kan leveren aan deze mooie stichting die zoveel voor mensen met angst- en dwangstoornissen kan betekenen.”

Mr. Martin van den BrinkVoorzitter toezichthoudend bestuur

In het dagelijks leven is Anton werkzaam bij het Europees Octrooibureau.

“Ik lijd sinds 15 jaar voornamelijk aan een hoogtefobie, gelukkig in steeds mindere mate. Mijn doelen bij de ADF, naast de normale bestuurlijke taken, zijn het wijder verspreiden van het bewustzijn rond angststoornissen, het verlagen van de drempel voor hulp en het mensen faciliteren bij het vinden van de juiste hulp. Angstklachten kunnen vele oorzaken hebben en vele verschillende symptomen. Onderzoek bij zo’n diverse groep is lastig: niet alles werkt bij iedereen. Het is daarom zeer belangrijk dat mensen zélf regisseur kunnen zijn van hun eigen behandeling. En daar hoort goede voorlichting bij.

Daar zet ik mij voor in. De eerste tip: hoe vroeger je erbij bent, hoe makkelijker de stoornis op te lossen is.”

Ir. Anton VersluisToezichthoudend bestuurder

Gert-Jan Hendriks is sinds 2008 werkzaam bij Overwaal, expertisecentrum voor Angst-, Dwangstoornissen en PTSS, onderdeel van Pro Persona. Naast zijn werk als psychiater is hij verantwoordelijk voor het behandel- en onderzoeksprogramma voor Angst-, Dwangstoornissen en PTSS. Hij promoveerde in 2009 op de behandeling van angststoornissen bij ouderen en is sinds 1 april 2019 als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit, Behavioural Science Institute. Zijn leeropdracht is de behandeling van angststoornissen en depressie bij ouderen.

“Mijn drijfveren om deel uit te maken van het bestuur van de ADF-Stichting zijn het onder de aandacht brengen van de goede behandelmogelijkheden, juist ook voor mensen ouder dan 65 jaar, het meewerken aan het vormgeven van de doelgroep met PTSS, het doorbreken van stigma en bijdragen aan de zichtbaarheid van de ADF-Stichting.”

Prof. dr. Gert-Jan HendriksToezichthoudend bestuurder

Lennaert is financieel planner/adviseur. In het dagelijks leven houdt hij zich bezig met assurantiën, onroerend goed en financieel advies. Hierbij is hij aanspreekpartner voor relaties met (complexe) financiële vraagstukken. Daarnaast is hij sparringpartner voor diverse investeerders. Hij studeerde aan de Haarlem Business School (MER) en behaalde zijn Masters Financiële Planning aan de Erasmus Universiteit.

Al jong kwam ik zelf in aanraking met angstaanvallen. Hierdoor werd mijn wereld steeds kleiner. Juist in een periode waarin mijn wereld groter zou moeten worden. De schaamte en onzekerheid heb ik van me af kunnen schudden en ik wil me graag inzetten voor meer begrip en erkenning van lotgenoten. Na diverse speurtochten kwam ik lang geleden uit bij de ADF stichting. Het begrip en de lotgenoten voelden als thuiskomen. De angstaanvallen zijn weg, maar de ADF stichting gelukkig niet. Als bestuurder van de ADF stichting wil ik me graag inzetten om de wereld weer te vergroten en leefbaarder te maken voor mensen met angsten en dwang. Dit wil ik doen door mijn kennis te delen op mijn vakgebied maar ook het delen van mijn eigen ervaringen met angst

Lennaert van Egmond MFP