Begeleider online supportgroep (vrijwilliger)

Al ruim 50 jaar is de Angst Dwang Fobie stichting (ADF) de patiëntenvereniging voor mensen die te maken hebben met angst- en/of dwangklachten. Onze website www.adfstichting.nl en onze facebookpagina worden dagelijks door tienduizenden mensen bezocht. Als begeleider online supportgroepen, ben jij verantwoordelijk voor het begeleiden van online samenkomsten.

Vind je het belangrijk om iets voor een ander te betekenen? Heb je affiniteit met lotgenotencontact, basiskennis van onze doelgroep?  Ben jij ervaringsdeskundige die al verder is in het herstel? Kom dan bij de ADF!  We zoeken gespreksleiders voor online thema gerichte supportgroepen, zoals een supportgroep voor mensen met hypochondrie, smetvrees, of sociale angst. Het thema kan ook juist gaan over onderwerpen zoals ‘herstel’ of ‘acceptatie’.

Wat ga je doen?

  • De bijeenkomsten voorbereiden, uitnodigingen versturen, ZOOM meetings aanmaken en hosten.

  • Samen met de andere gespreksleider de bijeenkomsten voorbereiden (thema voor bespreken, afstemmen wie wat doet, data afspreken en rollen verdelen)

  • Tijdens de bijeenkomst het gesprek leiden: vragen stellen, luisteren, mensen uitnodigen om te vertellen, zelf open vertellen over jouw situatie en strubbelingen.

  • Als gespreksleider ben jij verantwoordelijk om de gelijkwaardigheid en veiligheid waarborgen in het gesprek.

  • Je werkt nauw samen met de coördinator met wie je de groepen evalueert en zaken afstemt om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat levert het op?

  • Je wordt onderdeel van een fijn en professioneel team van betrokken mensen.

  • Je levert een bijdrage aan een belangrijk platform voor mensen met angst- en  dwangklachten

  • Je doet werkervaring op en krijgt een gratis training bij ons opleidingscentrum PGO support.

Doe je een opleiding tot psycholoog en wil je graag meer ervaring opdoen in het begeleiden van een groepsgesprek? Neem contact op en dan gaan we in gesprek over de mogelijkheden.

Interesse?

Mail Patricia met je motivatie cv:patricia@adfstichting.nl